Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πρεμιέρα εορταστικών πωλήσεων με αύξηση 22%

Πωλήσεις της τάξης των 27,8 δισ. δολαρίων συγκέντρωσε το αμερικανικό λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια του πρώτου σαββατοκύριακου της εορταστικής περιόδου, μέγεθος ιδιαίτερα ευοίωνο για την πορεία των πωλήσεων στο σύνολο της κρίσιμης για το εμπόριο περιόδου των εορτών.

ΗΠΑ: Πρεμιέρα εορταστικών πωλήσεων με αύξηση 22%
Πωλήσεις της τάξης των 27,8 δισ. δολαρίων συγκέντρωσε το αμερικανικό λιανεμπόριο κατά τη διάρκεια του πρώτου σαββατοκύριακου της εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδία λιανεμπόρων και θεωρήθηκαν πολύ ικανοποιητική ένδειξη για την πορεία των πωλήσεων στο σύνολο της κρίσιμης για το εμπόριο περιόδου των εορτών.

Οι συνολικές πωλήσεις, μαζί με τις online πωλήσεις, αυξήθηκαν 22% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αντλώντας ώθηση από τις εκπτώσεις και την αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρονικά προϊόντα, αναφέρει σύμφωνα με τα στοιχεία της National Retail Federation.

Οι εκπτωτικές αλυσίδες προσέλκυσαν τους περισσότερους καταναλωτές. Την Παρασκευή, τα καταστήματα της Wal-Mart Stores πωλούσαν laptop προς 398 δολάρια και της Best Buy Co. τηλεοράσεις Magna 27 ιντσών προς 122,99 δολάρια.

Σε μέσο όρο, οι Αμερικανοί δαπάνησαν 302,81 δολάρια ο καθένας την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο για δώρα προς τους άλλους αλλά και τους εαυτούς τους.

Συνολικά, 145 εκατομμύρια καταναλωτές ”βγήκαν” για ψώνια στα καταστήματα και το Ιντερνέτ και 45 εκατομμύρια επιπλέον αναμένεται να ψωνίσουν online από το σπίτι ή τη δουλειά τους σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v