Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Νευρικότητα λόγω πετρελαίου και macro

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται ανοδικά και η μετοχή της American Express υποχωρεί σημαντικά μετά την προειδοποίηση για την κερδοφορία της στο τρίμηνο. Πτώση στην Ευρώπη.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street καθώς οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” κινούνται ανοδικά και η μετοχή της American Express υποχωρεί σημαντικά μετά την προειδοποίηση για την κερδοφορία της στο τρίμηνο. Πτώση στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αμερικανική αγορά ενισχύονται κατά 1,97% στα 58,1 δολάρια μετά την ανακοίνωση ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα αποθέματα τόσο του αργού πετρελαίου όσο και της βενζίνης σημείωσαν πτώση.

Εν τω μεταξύ, ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ δείχνει η ανακοίνωση του μεγέθους για τον Οκτώβριο, καθώς οι τιμές καταναλωτή εμφανίστηκαν ενισχυμένες, παρά τη σημαντική υποχώρηση των ενεργειακών τιμών.

Παράλληλα, οι εισροές κεφαλαίων στις ΗΠΑ ανήλθαν στο ποσό ρεκόρ των 101,9 δισ. δολαρίων το Σεπτέμβριο, καθώς ιδιώτες επενδυτές αγόρασαν σημαντικό αριθμό αμερικανικών μετοχών και ομολόγων.

Στο μέτωπο των εταιριών, απώλειες καταγράφει η μετοχή της American Express μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη του δ’ τριμήνου δεν θα είναι τόσο υψηλά όσο εκτιμούν οι αναλυτές.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Caterpillar μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις μηχανημάτων στους τρεις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά 18%.

Ανοδικά κινείται ο τίτλος της Tyco International μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας που χαρακτήρισε τη μετοχή υποτιμημένη, τονίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας εξετάζει τρόπους ενίσχυσής της.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.670 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,15%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,11%, στις 2.184 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,03%, στις 1.229 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,18% στις 5.430,00 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,57% στις 5.081,46 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,68% στις 4.512,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v