Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall

Με πρόσημα έκλεισε η Wall Street σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και στο επίκεντρο της οποίας κυρίως βρέθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου εισηγμένων. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με πρόσημα έκλεισε η Wall Street σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και στο επίκεντρο της οποίας κυρίως βρέθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Wal Mart, παρά την μικρή αύξηση που σημείωσαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της αμερικανικής εταιρίας. Παράλληλα οι προβλέψεις της εισηγμένης για την πορεία των μεγεθών της στο δ΄ τρίμηνο του 2005 ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Lowe αφού η σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων της εταιρίας ενίσχυσε τα κέρδη γ΄ τριμήνου. Εξάλλου, κέρδη κατέγραψε η εκδοτική Knight Rider, ύστερα από τη δήλωση μελών του ΔΣ της εταιρίας, βάσει της οποίας δεν αποκλείεται η πώλησή της.

Αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι της Hewlett – Packard και της Motorola μετά τις υποβαθμίσεις που υπέστησαν οι μετοχές τους, από οίκους αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα η Bernstein υποβάθμισε σε ”Market Perform” τη Hewlett – Packard, ενώ η Moors & Cabot σε ”Hold” τη δεύτερη εταιρία.

Εξάλλου, την προσοχή των επενδυτών προσέλκυσαν οι δηλώσεις του Αλ. Γκρίνσπαν για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Ο κορυφαίος τραπεζίτης υποστήριξε πως για την ώρα το εμπορικό έλλειμμα δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία, ωστόσο ”διερωτήθη” έως πότε θα μπορεί να διευρύνεται.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,11%, στα 7,86 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,09%, στα 10,69 δολάρια. Πτώση 2% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,9 δολάρια.

Στις 5.470 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με κέρδη 0,09%, ενώ άνοδο 0,26% κατέγραψε ο Cac, στις 4.548 μονάδες. Κέρδη 0,03% σημείωσε ο Dax, στις 5.092 μονάδες.

Στις 10.697 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με κέρδη 0,1%, ενώ πτώση 0,07% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.200 μονάδες. Πτώση 0,08% για τον S&P 500, στις 1.233 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v