Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου (και πάλι) στήριξε τη Wall

Με τον Γ. Αλογοσκούφη να ”κηρύσσει” τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street (και τον Σπ. Καπράλο εξ αριστερών του) οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινήθηκαν υψηλότερα κυρίως λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με τον Γ. Αλογοσκούφη να ”κηρύσσει” τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street, οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινήθηκαν υψηλότερα κυρίως λόγω της υποχώρησης των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Eιδικότερα στα επίπεδα των 57,5 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι πετρελαϊκές τιμές, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση στις ηπιότερες για την εποχή καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα, κέρδη σημείωσε η μετοχή της General Motors, μετά την υποχώρηση σε χαμηλά 23 ετών, που σημείωσε στη χθεσινή συνεδρίαση. Αντίθετα άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Dell, που ανακοίνωσε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου που κινήθηκαν ανάλογα με τις προβλέψεις της αγοράς.

Απώλειες σημείωσε η Merck, ύστερα από το δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστήριζε ότι η φαρμακευτική εταιρία έχει δεχθεί νέες μηνύσεις για τις παρενέργειες του φαρμακευτικού της σκευάσματος, Vioxx.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Kohl’s κατόπιν της καταγραφής κερδών γ΄ τριμήνου υψηλότερα της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις ΗΠΑ εορτάζεται η ”Ημέρα του Βετεράνου” και ως εκ τούτου ο όγκος συναλλαγών ήταν σχετικά περιορισμένος, ενώ δεν ανακοινώθηκαν μακροοικονομικά στοιχεία.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 1,03%, στα 7,88 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,28%, στα 10,7 δολάρια. Κέρδη 0,37% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,45 δολάρια. Στις 10.686 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones με κέρδη 0,43%, ενώ άνοδο 0,26% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.202 μονάδες. Κέρδη 0,31% για τον S&P 500, στις 1.234 μονάδες.

Στις 5.465 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με κέρδη 0,77%, ενώ άνοδο 1,27% σημείωσε ο Cac, στις 4.536 μονάδες. Κέρδη 1,5% για τον Dax, στις 5.090 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v