Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρεί τα κέρδη της η Wall Street (update)

Διατηρεί τα κέρδη της η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα κέρδη της Dell και στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Διατηρεί τα κέρδη της η Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα κέρδη της Dell και στην υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών.

Σήμερα είναι ημιαργία στις ΗΠΑ, που γιορτάζουν τη μέρα των βετεράνων και δεν υπάρχουν μακροοικονομικές ειδήσεις ενώ είναι κλειστή και η αγορά ομολόγων.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” διαμορφώνεται στα 57,4 δολάρια στη Νέα Υόρκη και στα 56,07 στο Λονδίνο, με το εμπόρευμα να συνεχίζει την πτωτική του τροχιά από την Τετάρτη, όταν ανακοινώθηκε αναπάντεχη ενίσχυση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Dell, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, σημειώνει οριακά κέρδη μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την εταιρία, με τα κέρδη της να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, εάν δεν προσμετρηθεί το κόστος της αναδιάρθρωσης. Ωστόσο, οι προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Την ανοδική της κίνηση συνεχίζει και η μετοχή της Intel, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από την εταιρία για πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών της τάξεως των 25 δισ. δολ. και αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 25%.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.671 μονάδες με κέρδη 0,3%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,16%, στις 2.200 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11%, στις 1.232 μονάδες.

Στις 5.465 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, με κέρδη 0,77%, ενώ άνοδο 1,27% κατέγραψε ο Cac στις 4.536 μονάδες. Κέρδη 1,5% για τον Dax, στις 5.090 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v