Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: ”Ψαλίδι” στις φοροαπαλλαγές Μπους

Η αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε πενταετές πακέτο φορολογικών περικοπών ύψους 60 δισ. δολαρίων, σε μια πρόταση υποβαθμισμένη σε σχέση με το αρχικό πρόγραμμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί συναίνεση στο σύνολο τους σώματος.

ΗΠΑ: ”Ψαλίδι” στις φοροαπαλλαγές Μπους
Η επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε πενταετές πακέτο φορολογικών περικοπών ύψους 60 δισ. δολαρίων, σε μια πρόταση υποβαθμισμένη σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί συναίνεση στο σύνολο τους σώματος.

Αρκετά μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση κρίσιμων στοιχείων από το πρόγραμμα, όπως την παράταση των φοροαπαλλαγών για κέρδη κεφαλαίου και μερίσματα, που ήταν από τις προτεραιότητες του προέδρου Μπους.

Αλλά ο πρόεδρος της επιτροπής υποχρεώθηκε να τις καταργήσει για να εξασφαλίσει την υποστήριξη ορισμένων μελών του κόμματος, που είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη τους για την έγκριση του νομοσχεδίου.

Η δυσαρέσκεια που έχει εκδηλωθεί για το πακέτο μεταξύ των Ρεπουμπλικανών καταδεικνύει τις δυσκολίες που συναντούν τα ηγετικά στελέχη του κόμματος τόσο στην Βουλή όσο και στην Γερουσία, στην προώθηση των πολιτικά ευαίσθητων περικοπών στις δαπάνες και τους φόρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v