Οριακές μεταβολές στη Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, καθώς μεικτά είναι και τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επενδυτές, τόσο αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας όσο και από το μέτωπο των επιχειρήσεων.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, καθώς μεικτά είναι και τα μηνύματα που λαμβάνουν οι επενδυτές, τόσο αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας όσο και από το μέτωπο των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,7% τον Οκτώβριο λόγω των υψηλών ενεργειακών τιμών, έναντι εκτιμήσεων των οικονομολόγων για μηδενική μεταβολή.

Εν τω μεταξύ, οριακή κάμψη εμφανίζουν οι λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου, οι οποίες υποχωρούν κατά 0,1%, με τις εκτιμήσεις της αγοράς για μείωση κατά 0,7% να μην επαληθεύονται. Τον Σεπτέμβριο οι λιανικές πωλήσεις είχαν σημειώσει αύξηση 0,2%.

Εκτίναξη της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιφέρεια της Νέας Υόρκης το Νοέμβριο δείχνει ο δείκτης μεταποίησης Empire, ο οποίος διαμορφώνεται στο 22,8 έναντι εκτιμήσεων για ηπιότερη ενίσχυση στο 15,5 από 12,1 τον προηγούμενο μήνα.

Στα εταιρικά νέα, οι απογοητευτικές προβλέψεις πωλήσεων της Target (-5,9%) αντισταθμίζουν την ισχυρή κερδοφορία της Home Depot (+2,4%), ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στη μείωση του τιμήματος για την εξαγορά της Guidant από την Johnson & Johnson κατά 3 δισ. δολ.

Κατά 7,4% ενισχύεται η τιμή της μετοχής της Amazon μετά την ανακοίνωση από την Standard & Poors ότι θα συμπεριλάβει τη μετοχή στον δείκτη βαρόμετρο της αγοράς, S&P 500, αντικαθιστώντας την AT&T, από την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.707,05 μονάδες με κέρδη 0,12%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,05%, στις 2.199,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,04%, στις 1.234,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,63% στις 5.435,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,07% στις 4.551,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.098,08 μονάδες με κέρδη 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v