Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Koch αγοράζει την Georgia-Pacific

Ο ιδιωτικός βιομηχανικός όμιλος Koch Industries υπέγραψε την μεγαλύτερη εξαγορά στην 80ετή ιστορία του, αγοράζοντας τον όμιλο χάρτου και συσκευασίας Georgia-Pacific προς 13,2 δισ. δολάρια, 39% υψηλότερα από το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή.

H Koch αγοράζει την Georgia-Pacific
Ο ιδιωτικός βιομηχανικός όμιλος Koch Industries υπέγραψε την μεγαλύτερη εξαγορά στην 80ετή ιστορία του, συμφωνώντας να εξαγοράσει τον όμιλο χάρτου και συσκευασίας Georgia-Pacific προς 13,2 δισ. δολάρια ή 48 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό.

Η συμφωνία αποτιμά την Georgia-Pacific 39% υψηλότερα από το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή, που έδινε στον όμιλο κεφαλαιοποίηση 9 δισ. δολαρίων.

Για την Koch η συμφωνία εξασφαλίζει τον έλεγχο ενός κολοσσού του βιομηχανικού εξοπλισμού των ΗΠΑ, καθώς η Georgia-Pacific έχει ετήσιες πωλήσεις 20 δισ. δολαρίων, απασχολεί 55.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και ελέγχει διάσημες μάρκες όπως το χαρτί υγείας Brawny και τα ποτήρια μιας χρήσης Dixie.

Η απόφαση της Georgia-Pacific να ιδιωτικοποιηθεί και να εξαγοραστεί, είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έφτασε, όταν μείωσε το άνοιγμά της στον κυκλικό κλάδο χαρτοπολτού και χάρτου για να επεκταθεί στα ακριβότερα καταναλωτικά προϊόντα, όπως το χαρτί υγείας.

Σε αυτό το χώρο αντιμετώπισε μεγάλο ανταγωνισμό από εταιρίες όπως η Procter & Gamble και η Kimberly-Clark, καθώς και πτώση στις πωλήσεις χαρτιού υγείας, εξαιτίας των πιέσεων που υφίστανται οι μεγάλοι πελάτες, όπως τα εστιατόρια, από τα ακριβά καύσιμα, με αποτέλεσμα να περιορίζουν τις αγορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v