Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Χαμόγελα λόγω Time Warner και πετρελαίου

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επέλεξαν σήμερα να επικεντρωθούν στα καλά αποτελέσματα της Time Warner αλλά και την υποχώρηση που εμφάνισαν οι πετρελαϊκές τιμές, ενώ στην ανοδική κίνηση συνέβαλε και το ενδιαφέρον για τον τεχνολογικό κλάδο. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς οι επενδυτές επέλεξαν σήμερα να επικεντρωθούν στα καλά αποτελέσματα της Time Warner αλλά και την υποχώρηση που εμφάνισαν οι πετρελαϊκές τιμές, ενώ στην ανοδική κίνηση συνέβαλε και το ενδιαφέρον για τον τεχνολογικό κλάδο. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη υποχώρησε μέχρι και τα 59,10 δολ. ανά βαρέλι μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η μείωση που εμφάνισαν τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.

Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών η σημερινή ανοδική κίνηση δικαιολογείται και λόγω των πτωτικών συνεδριάσεων του Οκτωβρίου που έχουν οδηγήσει τις τιμές αρκετών μετοχών σε ελκυστικά επίπεδα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν μετοχές του κλάδου των media, όπως η Comcast και η Cablevision Systems μετά την ανακοίνωση της Time Warner για βελτίωση κερδών γ’ τριμήνου κατά 80% χάρη στην αύξηση των συνδρομητών για ψηφιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες και ίντερνετ, αλλά και την βελτίωση στις πωλήσεις των online διαφημίσεων.

Ανοδικά κινήθηκαν τεχνολογικές μετοχές όπως η Intel και η Texas Instruments.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Electronic Arts η οποία επαναδιατύπωσε τους στόχους της για το 2006 οι οποίοι περιλαμβάνουν κέρδη ανά μετοχή στα 1,45-1,60 δολ. και πωλήσεις ύψους 3,25-3,4 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 1,55 δολ. ανά μετοχή.

Αντίθετα, πτώση σημείωσε ο τίτλος της Symantec μετά την ανακοίνωση του ομίλου λογισμικού με τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου, οι οποίες δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των συστάσεων από την πλειονότητα των επενδυτικών οίκων.

Υποχώρηση εμφάνισαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson και Guidant. Η J&J ενδέχεται να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την εξαγορά της Guidant η μετοχή της οποίας εμφανίζει υποχώρηση της τάξης του 18% από τη στιγμή που η εταιρία απέσυρε από την αγορά ελαττωματικές συσκευές.

Αρνητική η εικόνα της Sun Microsystems μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού τριμήνου, τα οποία απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε κατά 0,90%, στα 7,88 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,97%, στα 10,38 δολάρια. Κέρδη 0,26% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,08 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.472,73 μονάδες με κέρδη 0,63%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 1,43%, στις 2.144,31 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,00%, στις 1.214,76 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 5.358,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,66% στις 4.954,83 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.429,65 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v