Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall λόγω Dell

Μεικτές τάσεις παρατηρούνται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Dell συμπαρασύρουν ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο, αντισταθμίζοντας παράγοντες όπως την υποχώρηση του πετρελαίου και τα κέρδη της P&G.

Μεικτές τάσεις παρατηρούνται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Dell συμπαρασύρουν ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο, αντισταθμίζοντας παράγοντες όπως την υποχώρηση του πετρελαίου και τα κέρδη της P&G.



Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, αναμένεται χαμηλός όγκος συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης της Federal Reserve για τα επιτόκια. Αναμένεται νέα ενίσχυση κατά 25 μονάδες βάσης στο 4% και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε τυχόν μεταβολές στη συνοδευτική φρασεολογία.

Εν τω μεταξύ, με πτώση 5% αντιδρά η μετοχή της Dell, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο δεν ανταποκρίθηκε στους στόχους πωλήσεων για το β’ τρίμηνο εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα προκαταρκτικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 13,9 δισ. δολάρια σε σύγκριση με 14,1 με 14,5 δισ. δολ. που προέβλεπε η εταιρία. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στο β’ τρίμηνο στα 39 σεντς ανά μετοχή, στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας των 39 με 41 σεντς που προβλεπόταν.

Στο ενεργειακό μέτωπο, οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώνονται σε χαμηλό τριμήνου στη Νέα Υόρκη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι ο καιρός θα είναι πιο ζεστός από τα συνήθη επίπεδα και θα μειωθεί η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στις ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του πετρελαίου υποχωρεί 30 σεντς στα 59,4 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και στα 58,2 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο.

Στα υπόλοιπα εταιρικά νέα, η Procter & Gamble, η μεγαλύτερη εταιρία καταναλωτικών αγαθών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε αύξηση κερδών α’ τριμήνου της τάξης του 4,5% χάρη στις αυξημένες πωλήσεις προϊόντων καλλωπισμού.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 2,03 δισ. δολάρια ή 77 σεντς ανά μετοχή από 1,94 δισ. δολ. ή 70 σεντς στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές περίμεναν 76 σεντς ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.444,05 μονάδες με κέρδη 0,04%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,47%, στις 2.110,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 1.205,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακές μεταβολές παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,48% στις 5.342,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,04% στις 4.438,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.919,08 μονάδες με απώλειες 0,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v