Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Εκτίναξη εισοδημάτων, πληθωρισμού

Κατά 1,7% ενισχύθηκαν τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, όπως ανακλοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται σημαντική ενίσχυση του πληθωρισμού, με την επίδραση των τυφώνων στα οικονομικά μεγέθη να είναι εμφανής.

ΗΠΑ: Εκτίναξη εισοδημάτων, πληθωρισμού
Κατά 1,7% ενισχύθηκαν τα προσωπικά εισοδήματα στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εμπορίου της χώρας. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται σημαντική ενίσχυση του πληθωρισμού, με την επίδραση των τυφώνων στα οικονομικά μεγέθη να είναι εμφανής.

Ειδικότερα, τα προσωπικά εισοδήματα ενισχύθηκαν σε ποσοστό 1,7% το Σεπτέμβριο έναντι πτώσης κατά 0,5% τον προηγούμενο μήνα. Η αγορά περίμενε μετριασμένη ενίσχυση του μεγέθους, κατά 0,5%.

Εν τω μεταξύ, ο δομικός δείκτης πληθωρισμού PCE ενισχύθηκε κατά 0,9%, στη μεγαλύτερη μηνιαία μεταβολή από το Φεβρουάριο του 1981 λόγω των υψηλότερων ενεργειακών τιμών, με την αγορά να περιμένει ενίσχυση κατά 0,1%.

Παράλληλα, αναπάντεχη ενίσχυση εμφανίζει ο δείκτης PMI της ευρύτερης περιοχής του Chicago. Ο δείκτης, που καταμετρά την αγοραστική ισχύ των επιχειρήσεων της περιοχής ενισχύθηκε στο 62,9 από 60,5 και ενώ οι αναλυτές περίμεναν υποχώρηση στο 57,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v