Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση στη Wall

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street, οδηγούμενη χαμηλότερα κυρίως λόγω των μακροοικονομικών ειδήσεων αλλά και της έντονης φημολογίας για πτώχευση της General Motors. Σημαντικές απώλειες για Dax και Cac.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street, οδηγούμενη χαμηλότερα κυρίως λόγω των μακροοικονομικών ειδήσεων αλλά και της έντονης φημολογίας για πτώχευση της General Motors. Σημαντικές απώλειες για Dax και Cac.

Αναλυτικότερα, πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της General Motors ύστερα από την έντονη φημολογία που διαχύθηκε στην αγορά, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα κηρύξει πτώχευση. Η φημολογία δημιουργήθηκε κατόπιν της είδησης πως η εταιρία βρίσκεται στο ”στόχαστρο” της SEC, η οποία ερευνά τις δοσοληψίες της General Motors με την χρεοκοπημένη Delphi αλλά και τις οφειλές της στα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Απώλειες κατέγραψε και η Johnson & Johnson καθώς η FDA δεν ενέκρινε φαρμακευτικό της σκεύασμα για την θεραπεία ασθενειών του αναπαραγωγικού συστήματος. Πτώση κατέγραψε η μετοχή της Alcatel που περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα κέρδη 2005.

Στο κόκκινο βρέθηκαν και οι μετοχές της Baidu.com. Η κινεζική εταιρία κατέγραψε αποτελέσματα γ΄ τριμήνου που δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι τίτλοι της Verizon αφού η εισηγμένη σημείωσε κέρδη γ΄ τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις πτώση 2,1% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν μια υποχώρηση της τάξης του 1,5%. Εξάλλου, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 328.000 έναντι προβλέψεων για 340.000.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 0,19%, στα 7,66 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 0,39%, στα 10,21 δολάρια. Κέρδη 0,93% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,25 δολάρια.

Στις 10.229 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones με απώλειες 1,11%, ενώ πτώση 1,73% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 2.063 μονάδες. Πτώση 1,05% για τον S&P 500, στις 1.178 μονάδες.

Στις 5.182 μονάδες κινήθηκε ο FTSE 100 με απώλειες 0,86%, ενώ πτώση 1,73% κατέγραψε ο Cac, στις 4.336 μονάδες. Απώλειες 1,93% για τον Dax, που έκλεισε στις 4.806 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v