Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Κέρδη με τα βλέμματα στη Fed

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς η ανοδική κίνηση που υποστηρίχθηκε αρχικά από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και κάποια καλά εταιρικά νέα, εντάθηκε μετά την ανακοίνωση για το ”διάδοχο” του Άλαν Γκρίνσπαν στην ηγεσία της Fed. Κέρδη άνω του 1% σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Κέρδη αποκόμισε η Wall Street καθώς η ανοδική κίνηση που υποστηρίχθηκε αρχικά από την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών και κάποια καλά εταιρικά νέα, εντάθηκε μετά την ανακοίνωση για το ”διάδοχο” του Άλαν Γκρίνσπαν στην ηγεσία της Fed. Κέρδη άνω του 1% σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους ανακοίνωσε ότι επέλεξε τον Ben Bernanke, πρώην κυβερνήτη περιφερειακής Federal Reserve και νυν μέλος του συμβουλίου Council of Economic Advisers, για να διαδεχθεί τον Άλαν Γκρίνσπαν στην προεδρία της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η επιλογή Bernanke ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη, όπως αναφέρουν αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά κινήθηκαν πτωτικά καθώς ο τυφώνας Βίλμα κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντα, αποφεύγοντας την κρίσιμη για την παραγωγή του εμπορεύματος, περιοχή του Κόλπου του Μεξικού. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η αιχμή της περιόδου των τυφώνων έχει πλέον παρέλθει.

Στο μέτωπο των εταιριών, οι ανακοινώσεις για επικείμενα εταιρικά deals αλλά και τα καλά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον.

Άνοδο σημείωσε η μετοχή της Computer Sciences Corp. η οποία, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ενδέχεται να δεχθεί πρόταση εξαγοράς από γκρουπ εταιριών μεταξύ των οποίων οι Warburg Pincus LLC, Blackstone Group LP και Texas Pacific Group.

Ενισχύθηκε ο τίτλος της Albertson’s, με αφορμή τη φημολογία ότι η εταιρία έχει ήδη λάβει δύο προσφορές για την εξαγορά της εκ των οποίων η μία από τη Νο1 αλυσίδα σούπερ μάρκετ Kroger Co.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για μετοχές πετρελαϊκών εταιριών όπως οι Exxon Mobil, Chevron και ConocoPhillips, που ανακοινώνουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα.

Κέρδη αποκόμισε η μετοχή της Merck η οποία ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου στα 1,42 δισ. δολ. ή 65 σεντς ανά μετοχή έναντι 1,33 δισ. δολ. ή 60 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις ωστόσο υποχώρησαν κατά 2%.

Θετική η εικόνα της Taser International, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Jefferies & Co. σε buy, αποδίδοντας την αλλαγή σε ευκαιρίες διεύρυνσης εσόδων και μεριδίων αγοράς.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Texas Instruments που ανακοινώνει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Unisys, μετά το δημοσίευμα της Washington Post που ανέφερε ότι η εταιρία ενδέχεται να υπερχρέωσε το αμερικανικό δημόσιο σε ένα συμβόλαιο ύψους 1 δισ. δολ. για τη βελτίωση του συστήματος ασφάλειας στις μεταφορές της χώρας.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,94% στα 10,16 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,53%, στα 7,44 δολάρια. Απώλειες 0,72% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,5 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.385,00 μονάδες με κέρδη 1,66%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 1,61%, στις 2.115,83 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,68%, στις 1.199,38 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,27% στις 5.207,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη αποκόμισε κέρδη 1,31% στις 4.901,79 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.421,97 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v