Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση του πετρελαίου ωθεί τη Wall Street

Ανοδική κίνηση επιχειρούν οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι λόγω της υποχώρησης του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδική κίνηση επιχειρούν οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι λόγω της υποχώρησης του πετρελαίου κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, νέα υποχώρηση καταγράφεται στις τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας Βίλμα κατευθύνεται προς τις ακτές της Φλόριντα, αποφεύγοντας την κρίσιμη για την παραγωγή του εμπορεύματος, περιοχή του Κόλπου του Μεξικού. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ότι η αιχμή της περιόδου των τυφώνων έχει πλέον παρέλθει.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του πετρελαίου υποχωρεί κατά 1,6% στα 59,6 δολ. το βαρέλι στο Nymex, ενώ στο Λονδίνο, ο ”μαύρος χρυσός” τιμάται στα 57,6 δολάρια το βαρέλι.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής Marc Pado της Cantor Fitzgerald, η θετική, σε γενικές γραμμές εικόνα που εμφάνισαν τα αποτελέσματα των αμερικανικών επιχειρήσεων στο τρίτο τρίμηνο έχουν αντισταθμιστεί από τις δυσοίωνες προβλέψεις τους για το τρέχον τρίμηνο.

Θετικά αντιδρούν οι επενδυτές στην ανακοίνωση της Cendant ότι θα χωριστεί σε τέσσερις ανεξάρτητες εταιρίες, με την τιμή της μετοχής της να ενισχύεται κατά 9%.



Ο όμιλος ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και ακίνητης περιουσίας Cendant ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταθέσει κέρδη γ’ τριμήνου της τάξης των 44 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα απ’ όσο εκτιμούσε η εταιρία και οι ιδιώτες αναλυτές, που περίμεναν κέρδη 46 σεντς ανά μετοχή.

Ανοδικά κινείται στο άνοιγμα και ο τίτλος της Taser International, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Jefferies & Co. σε buy, αποδίδοντας την αλλαγή σε ευκαιρίες διεύρυνσης εσόδων και μεριδίων αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.251,05 μονάδες με κέρδη 0,35%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,34%, στις 2.089,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,26%, στις 1.182,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,96% στις 5.191,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,59% στις 4.392,41 μονάδες και το δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.873,08 μονάδες με κέρδη 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v