Ωθηση στη Wall λόγω Time Warner και πετρελαίου

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” και τα οικονομικά αποτελέσματα της Time Warner συντηρούν το θετικό κλίμα. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ανοδικά εξακολουθεί να κινείται η Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” και τα οικονομικά αποτελέσματα της Time Warner συντηρούν το θετικό κλίμα. Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη υποχωρεί κατά 1,17% στα 59,15 δολ. ανά βαρέλι μετά τα στοιχεία που έδειξαν νέα αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, η μείωση που εμφάνισαν τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά τις πτωτικές συνεδριάσεις του Οκτωβρίου αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν σε μετοχές οι τιμές των οποίων διαμορφώνονται πλέον σε αρκετά ελκυστικά επίπεδα.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για μετοχές του κλάδου των media, μετά την ανακοίνωση της Time Warner για βελτίωση κερδών γ’ τριμήνου κατά 80% χάρη στην αύξηση των συνδρομητών για ψηφιακές τηλεφωνικές υπηρεσίες και ίντερνετ, αλλά και την βελτίωση στις πωλήσεις των online διαφημίσεων.

Τα κέρδη της Time Warner αυξήθηκαν στα 897 εκατ. δολάρια ή 19 σεντς ανά μετοχή έναντι 499 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα και 17 σεντς ανά μετοχή που περίμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν 6% στα 10,5 δισ. δολάρια. Παράλληλα, ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ στον κόσμο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών στα 12,5 δισ. δολάρια από 5 δισ. δολάρια.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Electronic Arts η οποία επαναδιατύπωσε τους στόχους της για το 2006 οι οποίοι περιλαμβάνουν κέρδη ανά μετοχή στα 1,45-1,60 δολ. και πωλήσεις ύψους 3,25-3,4 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη 1,55 δολ. ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Symantec μετά την ανακοίνωση του ομίλου λογισμικού με τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου, οι οποίες δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των συστάσεων από την πλειονότητα των επενδυτικών οίκων.

Πτωτικά κινούνται οι τίτλοι των Johnson & Johnson και Guidant. Η J&J ενδέχεται να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την εξαγορά της Guidant η μετοχή της οποίας εμφανίζει υποχώρηση της τάξης του 18% από τη στιγμή που η εταιρία απέσυρε από την αγορά ελαττωματικές συσκευές.

Υποχωρεί η μετοχή της Sun Microsystems μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου οικονομικού τριμήνου, τα οποία απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.474 μονάδες με κέρδη 0,65%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,24%, στις 2.140 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,85%, στις 1.212 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα ”έκλεισαν” οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 5.358,60 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο κατά 0,66% στις 4.954,83 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.429,65 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v