Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Κάθετη πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων Οκτωβρίου

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν κάθετα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας των τυφώνων, των υψηλών τιμών των καυσίμων και της γενικότερης αποχής των καταναλωτών. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποίησαν ότι δεν διαβλέπουν αισθητή ανάκαμψη τον Νοέμβριο.

ΗΠΑ: Κάθετη πτώση πωλήσεων αυτοκινήτων Οκτωβρίου
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν κάθετα τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας των τυφώνων, των υψηλών τιμών των καυσίμων και της γενικότερης αποχής των καταναλωτών. Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες προειδοποίησαν ότι δεν διαβλέπουν μεγάλη ανάκαμψη τον Νοέμβριο.

Η General Motors (-22,7%), η Ford (-23%) και η Nissan ανακοίνωσαν μεγάλη πτώση πωλήσεων, οι πωλήσεις της Toyota ενισχύθηκαν ελαφρώς, οι πωλήσεις της Honda αυξήθηκαν.

Οι πωλήσεις της DaimlerChrysler διαμορφώθηκαν σχεδόν αμετάβλητες καθώς αυξήθηκαν αισθητά (37%) οι πωλήσεις αυτοκινήτων αλλά μειώθηκαν οι πωλήσεις φορτηγών και SUV.

Τα αυτοκίνητα SUV υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες και οι πωλήσεις των μοντέλων Ford Explorer, Lincoln Navigator, GMC Yukon, Hummer H2 και Toyota Land Cruiser μειώθηκαν 50% και πλέον σε σχέση με πέρσι.

Συνολικά, οι πωλήσεις των 15 ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν 11% σε σχέση με πέρσι στα 86.499 οχήματα αλλά το μερίδιό τους αυξήθηκαν στο 7,5% από 7,3% τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι πτώσεις στις υπόλοιπες μάρκες ήταν μεγαλύτερες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v