Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη Wall με τις ελπίδες στραμμένες στην Fed

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει η Wall Street με τις κεραίες στραμμένες στην 2ήμερη συνεδρίαση της Fed, που ίσως δώσει το έναυσμα για "εορταστικό ράλι" στα χρηματιστήρια. "Καθάρισε" την δυνατή αντίσταση των 1.423 μον. ο S&P.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές στρέφουν τις «κεραίες» στην διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τις συνομιλίες που έχουν στόχο την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού» στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,94% στις 13.294 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,02% στις 1.433 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,78% στις 3.031 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια παραμένουν στο μοτίβο των ήπιων, μικτών, διακυμάνσεων που κατά κανόνα χαρακτηρίζουν τις τελευταίες συνεδριάσεις του έτους.

Η Wall Street απεκόμισε σημαντικά κέρδη χθες, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν στα υψηλότερα επίπεδα από την ημέρα των εκλογών.

Η τεχνική ανάλυση σημειώνει ότι ο δείκτης Standard & Poor’s 500 έχει διαρρήξει ένα δυνατό επίπεδο αντίστασης με την ανάκαμψη που σημειώνει αυτή την εβδομάδα. Το συγκεκριμένο επίπεδο βρίσκεται κοντά στις 1.423 μονάδες.

Σήμερα, οι επενδυτές αναζητούν τυχόν σχόλια για την πορεία των συνομιλιών μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικανών βουλευτών για τον αμερικανικό προϋπολογισμό, ενώ πιο άμεσα στρέφουν την προσοχή στην έναρξη της συνεδρίασης της Federal Open Market Committee της Fed.

Ορισμένοι αναλυτές περιμένουν ότι η Fed θα ανακοινώσει νέες μηνιαίες εξαγορές 45 δισ. δολ. σε κρατικά ομόλογα από το νέο έτος, όταν θα λήξει το τρέχον πρόγραμμα αγορών ομολόγων. Αν πράγματι κινηθεί έτσι η κεντρική τράπεζα, εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό το χρηματιστήριο να αντιδράσει με ράλι τιμών.

Από το στατιστικό μέτωπο, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ διευρύνθηκε 4,9% τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, στα 42,24 δισ. δολάρια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της American International Group ενισχύεται μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα πουλήσει το υπόλοιπο μερίδιο της ασφαλιστικής.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της αμερικανικής αεροπορικής επιχείρησης Delta Air Lines (+1,5%) που εξαγόρασε από την Singapore Airlines μερίδιο 49% στην βρετανική Virgin Atlantic έναντι 360 εκατ. δολαρίων και ότι συμφώνησαν να συστήσουν υπερατλαντική συμμαχία.

Ο τεχνολογικός κλάδος πρωταγωνιστεί στην άνοδο, με την Apple και την Texas Instruments να ενισχύονται 3% και πλέον.

Κατά τα λοιπά, στις ευρωαγορές επικράτησαν ήπια ανοδικές τάσεις, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος της Γερμανίας, ο οποίος εμφάνισε απροσδόκητη άνοδο τον Δεκέμβριο.

Οι ήπια ανοδικές τάσεις δυνάμωσαν μετά τα σημαντικά κέρδη της Wall και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 5.925 μονάδες, ο DAX με κερδη 0,96% στις 7.590 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,12% υψηλότερα στις 3.646 μονάδες.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 43 σεντς στα 85,99 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού υποχωρεί 3,6 δολ. στα 1.710 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v