Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στην Wall με "βροχή" από macro

Συνεδρίαση "τραμπάλα" και σήμερα στην Wall Street, με τα στατιστικά στοιχεία να κινούν τα νήματα. Με άνοδο 4% αντιδρά η Citi στις περικοπές θέσεων, βουτιά 3% της Apple. Ξανά κάτω από τα 1.700$ ο χρυσός.

Μικτές κινήσεις καταγράφουν και σήμερα οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τα στατιστικά στοιχεία να κινούν τα νήματα.

Οι καλές εξελίξεις στην αμερικανική απασχόληση και το ράλι στις κινεζικές μετοχές ενέπνευσαν ανοδικό άνοιγμα στην Wall Street, αλλά τα πρόσημα έγιναν γρήγορα αρνητικά καθώς το πρόβλημα του «δημοσιονομικού γκρεμού» εξακολουθεί να «στοιχειώνει» την επενδυτική ψυχολογία.

Στην συνέχεια η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές προσήμων, με εξαίρεση τον Nasdaq που παραμένει εξ αρχής πιεσμένος.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,39% στις 13.002 μονάδες, ο S&P διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 1.408 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,59% στις 2.979 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Citigroup αντιδρά με άνοδο 4% στην ανακοίνωση κατάργησης 11.000 θέσεων εργασίας.

Ο τίτλος της Nokia στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 2,6% μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με την China Mobile.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι τεχνολογικές μετοχές, με «βουτιές» 15% για την Pandora Media και 22% για την Tibco Software, εξαιτίας των απογοητευτικών προβλέψεων κερδών τους.

Η Apple με πτώση 3% υποχωρεί επί 3η επάλληλη συνεδρίαση, αναμένοντας τις ακροάσεις προσφυγών σχετικά με την διαμάχη για πνευματικά δικαιώματα με την Samsung.

Οι διαμάχες για τον «δημοσιονομικό γκρεμό» που απειλεί τις ΗΠΑ, πίεσαν χαμηλότερα τους δείκτες της Wall Street στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το σημερινό θετικό κλίμα ξεκίνησε από το ράλι τιμών στα κινεζικά χρηματιστήρια, που εκτίναξε 3% τον δείκτη της Σαγκάης, όταν η νέα κινεζική ηγεσία άφησε να εννοηθεί ότι συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική ανάκαμψη στα ερχόμενα τρίμηνα.

Στην συνέχεια στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 118.000 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ADP. Τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο κλάδος υπηρεσιών των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα Institute for Supply Management. Ο δείκτης ISM ανήλθε στο 54,7 τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με 54,7 τον Οκτώβριο.

Οι συνομιλίες για τον προϋπολογισμό δείχνουν «παγωμένες» μετά την χθεσινή απόρριψη σχεδίου των Ρεπουμπλικανών από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν τα ασιατικά κέρδη και ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,39% στις 5.892 μονάδες, ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 7.455 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,29% στις 3.591 μονάδες.

Οι τιμές του χρυσού αρχικώς ανέκαμψαν μετά το χθεσινό «ξεπούλημα» (το κίτρινο μέταλλο βούλιαξε χθες 25 δολ. ή 1,5%) αλλά τα αρνητικά πρόσημα επέστρεψαν. Αυτή την ώρα το συμβόλαιο του κίτρινου μετάλλου υποχωρεί 5 δολ. στα 1.691 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 16 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v