Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bρετανία: Υποβαθμίζει προβλέψεις για ανάπτυξη

H απόδοση της βρετανικής οικονομίας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζ. Όσμπορν, λέγοντας ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα περιορίσει την ανάπτυξη για αρκετά χρόνια

Bρετανία: Υποβαθμίζει προβλέψεις για ανάπτυξη
H απόδοση της βρετανικής οικονομίας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν, λέγοντας ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα περιορίσει την ανάπτυξη για αρκετά χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Όσμπορν ανέφερε σε ομιλία του στο κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό, ότι η βρετανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το 2012και θα αναπτυχθεί με 1,2% το επόμενο έτος και 2% το 2014.

Τον Μάρτιο η βρετανική κυβέρνηση προέβλεπε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί με 0,8% το 2012, 2% το 2013 και 2,7% το 2014.

Παράλληλα, ο κ. Όσμπορν ανακοίνωσε την αναθεώρηση του στόχου για τη μείωση του χρέους.

Συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται μετά από τέσσερα χρόνια, αντί για τρία που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε ότι η χώρα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα λιτότητας, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την ευρωπαϊκή κρίση και την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη και ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος ως το 2017-2018.

"Η Βρετανία βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Θα είναι καταστροφή να γυρίσουμε τώρα προς τα πίσω" τόνισε.

"Το έλλειμμα είναι ακόμα πολύ υψηλό για να νιώθουμε ασφαλείς. Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες μας" πρόσθεσε.

"Επιβεβαιώνουμε την πρόθεση μας να μειώσουμε το έλλειμμα, διατάσσοντας τις λεπτομέρειες
για τις δαπάνες το 2015-2016 και σχεδιάζοντας ένα γενικό πλαίσιο για το 2017-2018" σημείωσε ο κ. Όσμπορν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v