Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελπίδες για την Fed τρέφουν την Wall Street

Θετικά πρόσημα εμπνέει στην Wall Street η προσδοκία νέων μέτρων στήριξης από την Federal Reserve. Ανοδος για την Apple. Απώλειες στην Ασία, πλην Nikkei, και στις ευρωαγορές, πλην FTSE.

Στάση αναμονής για την κρίσιμη συνεδρίαση της Federal Reserve τηρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 13.338 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,24% στις 1.437 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,37% στις 3.116 μονάδες.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται σήμερα, με την ανακοίνωση της απόφασης της επιτροπής καθορισμού των επιτοκίων, Federal Open Market Committee και στην συνέχεια την ομιλία του διοικητή Ben Bernanke.

Η πλειοψηφία των αναλυτών εκτιμούν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης θα αναγγείλει νέο πρόγραμμα αγορών ομολόγων QE3, για να προωθήσει περαιτέρω την προσπάθεια βελτίωσης της ρευστότητας στις αγορές. Εκτιμούν επίσης ότι θα δώσει παράταση στην δέσμευση για χαμηλά, σχεδόν μηδενικά, βασικά επιτόκια, έως και το 2015.

Η Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο, αντιδρώντας στην ευνοϊκή απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας για το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης ESM.

Σήμερα το κλίμα είναι διορθωτικό σε όλες τις διεθνείς αγορές, με τις ασιατικές αγορές να κλείνουν χαμηλότερα, πλην του Nikkei.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE ενισχύεται ελαφρώς στις 5.796 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,33% στις 7.321 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 0,9% χαμηλότερα στις 3.514 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του αργού πετρελαίου στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 13 σεντς στα 97,17 δολ. ανά βαρέλι ενώ του χρυσού υποχωρεί 40 σεντς στα 1.733 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ παραμένει κοντά στα 1,20 δολ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, η μετοχή της Apple αντιδρά με μικρή άνοδο στην κυκλοφορία του νέου iPhone.

Ο τίτλος της Pier 1 Imports ενισχύεται αισθητά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσματων β΄ τριμηνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v