Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδία: Ψαλίδι στη φορολογία επιχειρήσεων

Με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η σουηδική κυβέρνηση μειώνει τη φορολογία επιχειρήσεων στο 22% από 26,3%. Το νέο επίπεδο είναι κατώτερο από το μέσο όρο της ΕΕ.

Σουηδία: Ψαλίδι στη φορολογία επιχειρήσεων
Σε μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις προχωρά η Σουηδία. Συγκεκριμένα, η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2013, ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί στο 22% από 26,3%. Ο νέος φορολογικός συντελεστής θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

«Στόχος είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις στη Σουηδία. Η σημαντική μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις θα ενισχύσει το επενδυτικό κλίμα και την ανάπτυξη στη Σουηδία» δήλωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο μέσος φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 23,4%, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 25,5%. «Κατά συνέπεια, με την προτεινόμενη αλλαγή, η φορολογία στη Σουηδία θα βρίσκεται σε επίπεδα κατώτερα από τον μέσο όρο της ΕΕ» αναφέρει η κυβέρνηση.

Η τελευταία φορά που η Σουηδία μείωσε την φορολογία των επιχειρήσεων ήταν το 2009, όταν ο σχετικός συντελεστής μειώθηκε στο 26,3% από 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v