Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσδοκίες για την Fed ωθούν την Wall Street

Ανοδικά πρόσημα εμπνέει στις αγορές η θετική απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για τον ESM, με το ευρώ να ξεπερνά το 1,29$. Ηπια πτώση Apple που παρουσίασε το iPhone, εκτινάσσεται η ΒΑΕ Systems. Ολα τα φώτα τώρα στη Fed.

Θετικά πρόσημα προκαλεί στις αγορές η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου να μην μπλοκάρει την έγκριση του μόνιμου μηχανισμού διασώσεων της ευρωζώνης, με το ευρώ να ξεπερνά το 1,29$.

Ο επόμενος «σταθμός» για τους επενδυτές είναι η αυριανή ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται να καταλήξει σε πρόσθετα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,20% στις 13.350 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,24% στις 1.437 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 3.110 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων / χαμένων μετοχών διαμορφώνεται στις πέντε προς εννέα στο New York Stock Exchange, όπου ο σύνθετος όγκος συναλλαγών στις πρωινές ώρες ξεπερνά τα 1,4 δισ. μετοχές (215 εκατ. μετοχές μόνο στο NYSE).

Η Wall Street έκλεισε χθες υψηλότερα, καθώς η πλειοψηφία των παρατηρητών εκτιμούν ότι η Federal Reserve θα ανακοινώσει αύριο νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης QE3 για την ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και παράταση της δέσμευσης για χαμηλά επιτόκια μέχρι το 2015. Ο Dow τερμάτισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών και άνω.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,7% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας άνοδο για πρώτη φορά σε πέντε μήνες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Facebook Inc. αντιδρά με άνοδο 3,6% στην ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg.

Η μετοχή της Apple εμφανίζει μικρή υποχώρηση. Η εταιρεία παρουσίασε το νέο iPhone 5.

Στις ευρωαγορές επικρατησαν κυρίως θετικά πρόσημα, μετά την γερμανική απόφαση υπέρ του μηχανισμού διασώσεων ESM.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρή πτώση στις 5.782 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,46% στις 7.344 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,19% στις 3.544 μονάδες.

Η μετοχή της βρετανικής ΒΑΕ Systems εκτινάχθηκε πάνω από 10% ενώ της EADS υποχώρησε 5,6%, μετά την επιβεβαίωση ότι οι δύο αεροναυπηγικοί κολοσσοί της Ευρώπης διαπραγματεύονται την συγχώνευσή τους.

Το ευρώ ενισχύθηκε πάνω από το 1,29$ φτάνοντας ενδοσυνεδριακά έως το 1,2931 δολ. που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο.

Με κέρδη άνοιξαν και τα εμπορεύματα, αλλά η άνοδος περιορίστηκε στην συνέχεια και αυτή την ώρα το συμβόλαιο του χρυσού διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητο στα 1.734 δολ. και του πετρελαίου στα 97,08 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v