Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην αναμονή για Γερμανία και Fed η Wall Street

Περιμένοντας την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου, η Wall εμφανίζει μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις. Αναμονή και για την συνεδρίαση της Fed. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Περιμένοντας την αυριανή απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου, που θα καθορίσει την «μοίρα» του μόνιμου μηχανισμού διασώσεων της ευρωζώνης, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζουν τάσεις.

Η τακτική συνεδρίαση της Federal Reserve τις επόμενες ημέρες συγκεντρώνει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 13.276 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,09% στις 1.430 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 3.104 μονάδες.

Το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι θα αποφανθεί την Τετάρτη επί προσφυγής για την συμμετοχή της χώρας στο ταμείο European Stability Mechanism.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες για σημαντικές ανακοινώσεις από την συνεδρίαση της Fed, μετά τα υποτονικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Μέσα στο κλίμα αναμονής που επικρατεί, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται χαμηλότερα. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,3% στις 5.776 μονάδες, ο DAX κινείται 0,15% υψηλότερα στις 7.224 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,32% στις 3.495 μονάδες.

Οι μετοχές πολυτελών ειδών πρωτοστατούν στις ευρωπαϊκές απώλειες μετά τα απογοητευτικά ετήσια κέρδη που ανακοίνωσε η βρετανική Burberry Group Plc.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ αρνητικό ήταν και το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street.

Σήμερα στην αγορά της Νέας Υόρκης ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι ο δείκτης κλίματος μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Η ένωση National Federation of Independent Business ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε 1,7 μονάδες στις 92,9 μονάδες.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητο στα 42 δισ. δολ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 44 δισ. δολαρίων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ο τίτλος της Casey’s General Stores ανακοίνωσε αποτελέσματα οικονομικού α΄ τριμήνου, ενώ η McDonald’s θα ανακοινώσει αργότερα μεγέθη πωλήσεων Αυγούστου.

Ο τίτλος της Legg Mason υποχωρεί μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επικεφαλής του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v