Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Obama,Clinton: Διατηρούμε στενές σχέσεις με Λιβύη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton διαμήνυσαν την Τετάρτη ότι η επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον αμερικανό πρέσβη δεν θα διαταράξει τις σχέσεις με την κυβέρνηση της Λιβύης.  

Obama,Clinton: Διατηρούμε στενές σχέσεις με Λιβύη
Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον αμερικανό πρέσβη δεν θα σπάσει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama σε διάγγελμα που απηύθυνε στον αμερικανικό λαό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Λιβύης για να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης αυτούς που σκότωσαν τον αμερικανό πρέσβη και τους άλλους τρεις διπλωμάτες.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton, καταδίκασε από την πλευρά της την επίθεση, λέγοντας ότι αποτελεί το έργο μιας "μικρής και άγριας ομάδας" και ότι δεν πρόκειται να πλήξει τις σχέσεις ΗΠΑ-Λιβύης.

"Ρωτάω τον εαυτό μου, πως μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο ; Πως μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο σε μια χώρα που τη βοηθήσαμε να απελευθερωθεί, σε μια πόλη που τη γλιτώσαμε από την καταστροφή;" δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η κ. Clinton.

"Aυτή η ερώτηση αντανακλά πόσο περίπλοκός και ορισμένες φορές καταστροφικός μπορεί να είναι ο κόσμος" πρόσθεσε.

"Aλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι ακόμα και μέσα στη θλίψη μας. Αυτή ήταν μια επίθεση από μια μικρή και άγρια ομάδα, όχι από τον λαό ή την κυβέρνηση της Λιβύης" πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι μια ελεύθερη και σταθερή Λιβύη είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα αποτελέσουν την "απώλεια" αυτής της επίθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v