Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η γερμανική απόφαση ωθεί την Wall Street

Νέα ώθηση δίνει στις αγορές η γερμανική απόφαση υπέρ του ESM, με το ευρώ να ξεπερνά το 1,29$. Κέρδη σε Wall και ευρωαγορές. Επόμενος κρίσιμος σταθμός η αυριανή συνεδρίαση της Fed με την προοπτική του QE3.

Ράλι ανακούφισης προκαλεί στις αγορές η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου να μην μπλοκάρει την έγκριση του μόνιμου μηχανισμού διασώσεων της ευρωζώνης, με το ευρώ να ξεπερνά το 1,29$ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται υψηλότερα.

Ο επόμενος «σταθμός» για τους επενδυτές είναι η αυριανή ολοκλήρωση της τακτικής συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται να καταλήξει σε πρόσθετα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 13.358 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,31% στις 1.438 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 3.117 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες υψηλότερα, καθώς η πλειοψηφία των παρατηρητών εκτιμούν ότι η Federal Reserve θα ανακοινώσει αύριο νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης QE3 για την ενδυνάμωση της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και παράταση της δέσμευσης για χαμηλά επιτόκια μέχρι το 2015. Ο Dow τερμάτισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών.

Σήμερα ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,7% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας άνοδο για πρώτη φορά σε πέντε μήνες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Facebook Inc. αντιδρά με άνοδο 3,6% στην ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg.

Στις ευρωαγορές επικρατούν κυρίως θετικά πρόσημα, μετά την γερμανική απόφαση υπέρ του μηχανισμού διασώσεων ESM.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.790 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,55% στις 7.350 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,33% στις 3.550 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύθηκε πάνω από το 1,29$ φτάνοντας ενδοσυνεδριακά έως το 1,2931 δολ. που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο.

Κέρδη αποκομίζουν και τα εμπορεύματα με το συμβόλαιο του χρυσού να ενισχύεται 10 δολ. στα 1.744 δολ. και του πετρελαίου 17 σεντς στα 97,34 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v