Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική επαναφορά της Wall Street

Η προσδοκία θετικών εξελίξεων στην ευρωζώνη κατά την αυριανή κρίσιμη μέρα και ευνοϊκών ενδείξεων για την στρατηγική της Fed στην συνέχεια, βοηθά την Wall να επανέλθει σε ανοδική πορεία.

Η προσδοκία θετικών εξελίξεων στην ευρωζώνη κατά την αυριανή κρίσιμη μέρα και ευνοϊκών ενδείξεων για την στρατηγική της Fed στην συνέχεια, βοηθά τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο να επανέλθουν σε ανοδική πορεία, μετά την χθεσινή διόρθωση από τα πολυετή υψηλά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,64% στις 13.340 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,48% στις 1.436 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 3.114 μονάδες

Οι αγορές αγνόησαν την προειδοποίηση του οίκου Moody’s για τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν αδυναμία να ξεπεραστεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» των ΗΠΑ στο αξιόχρεο της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας που επιβεβαίωσε ότι θα αποφανθεί την Τετάρτη επί προσφυγής για την συμμετοχή της χώρας στο ταμείο European Stability Mechanism.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις από τις ολλανδικές εκλογές, που πιθανόν να έχουν βαρύτητα στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες για σημαντικές ανακοινώσεις από την συνεδρίαση της Fed, μετά τα υποτονικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,02% χαμηλότερα στις 5.792 μονάδες, ο DAX έκλεισε με άνοδο 1,34% υψηλότερα στις 7.310 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,89% στις 3.537 μονάδες.

Οι μετοχές πολυτελών ειδών πρωτοστάτησαν στις ευρωπαϊκές απώλειες μετά τα απογοητευτικά ετήσια κέρδη που ανακοίνωσε η βρετανική Burberry Group Plc, που βούλιαξε έως 18%..

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ αρνητικό ήταν και το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street.

Σήμερα στην αγορά της Νέας Υόρκης ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι ο δείκτης κλίματος μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Η ένωση National Federation of Independent Business ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε 1,7 μονάδες στις 92,9 μονάδες.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητο στα 42 δισ. δολ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 44 δισ. δολαρίων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ο τίτλος της Casey’s General Stores ανακοίνωσε αποτελέσματα οικονομικού α΄ τριμήνου, ενώ η McDonald’s θα ανακοινώσει αργότερα μεγέθη πωλήσεων Αυγούστου.

Ο τίτλος της Legg Mason υποχωρεί μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επικεφαλής του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v