Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wen: Η Κίνα θα πετύχει τους στόχους ανάπτυξης

Λίγους μήνες πριν παραιτηθεί, ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao τονίζει πως θα δοθεί προτεραιότητα στη συνέχιση και στη σταθερότητα της πολιτικής. Διαβεβαιώνει πως θα επιτευχθούν οι στόχοι για ανάπτυξη.

Wen: Η Κίνα θα πετύχει τους στόχους ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός Wen Jiabao διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα πετύχει τον στόχο για ρυθμό ανάπτυξης 7,5% το 2012 αν και παραδέχθηκε πως η κινεζική οικονομία δέχεται έντονες πιέσεις. «Είναι αλήθεια ότι η κινεζική οικονομία δέχεται αξιοσημείωτες πιέσεις, αλλά με τις προσπάθειές μας να αλλάξουμε το οικονομικό μας μοντέλο, να κατανέμουμε καλύτερα τους πόρους μας και να εφαρμόσουμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις προς την απελευθέρωση, έχουμε την ικανότητα να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο κ. Wen μιλώντας στο πλαίσιο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στην Κίνα.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός – ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί σε μερικούς μήνες – δήλωσε επίσης πως η κινεζική οικονομία μπορεί να επιβραδύνεται αλλά είναι σταθερή. «Θα δώσουμε μεγαλύτερη προτεραιότητα στην σταθεροποίηση της ανάπτυξης και στη διατήρηση της συνέχειας και της σταθερότητας στην πολιτική μας δήλωσε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v