Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταλωνία: 1,5 εκατ. διαδηλωτές υπέρ ανεξαρτησίας

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της Καταλωνίας, απαιτώντας την ανεξαρτησία από την κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το οικονομικό πρόβλημα της περιφέρειας.

Καταλωνία: 1,5 εκατ. διαδηλωτές υπέρ ανεξαρτησίας
Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της Καταλωνίας, την Βαρκελώνη, απαιτώντας την ανεξαρτησία από την κεντρική διοίκηση της Μαδρίτης και επιρρίπτοντας τα οικονομικά τους προβλήματα στην ισπανική κυβέρνηση.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται κατά την ετήσια επέτειο στην Βαρκελώνη για τον εορτασμό της επετείου της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης, κυματίζοντας ή …φορώντας την σημαία ανεξαρτησίας της περιφέρειας.

Η φετινή συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη στα 300 χρόνια που γιορτάζεται η επέτειος και αποτελεί διαμαρτυρία κατά των φορολογικών νόμων της ισπανικής κυβέρνησης.

Η Καταλωνία ζητεί από την Μαδρίτη να αναθεωρήσει την φορολογική συμφωνία και να παράσχει κεφάλαια διάσωσης.

Η τεράστια συμμετοχή στην συγκέντρωση υποχρέωσε τους διοργανωτές να αλλάξουν την διαδρομή της πορείας διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών προκάλεσε μπλακ άουτ στο σύστημα κινητής τηλεφωνίας, που παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v