Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φλερτάρει" με υψηλά 5ετίας ο Dow

Οι προσδοκίες για Q3 από Fed και η αισιοδοξία για εξελίξεις στην ευρωζώνη στήριξαν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αγνόησαν το "καμπανάκι" της Moody's οι επενδυτές. Πτώση για Apple μία μέρα πριν το νέο iphone.

Οι προσδοκίες για νέο γύρο ποσωτικής χαλάρωσης από τη τη Fed και η αισιοδοξία για εξελίξεις στην ευρωζώνη στήριξαν και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον, επισκιάζοντας το "καμπανάκι" της Moody's για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,52% στις 13.324 μονάδες, πολύ κοντά σε υψηλά 5 ετών, ο S&P εμφάνισε άνοδο 0,32% στις 1.434 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε τελικά με οριακά θετικό πρόσημο 0,02% στις 3.105 μονάδες

Οι αγορές αγνόησαν την προειδοποίηση του οίκου Moody’s για τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν αδυναμία να ξεπεραστεί ο «δημοσιονομικός γκρεμός» των ΗΠΑ στο αξιόχρεο της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας που επιβεβαίωσε ότι θα αποφανθεί την Τετάρτη επί προσφυγής για την συμμετοχή της χώρας στο ESM.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι εξελίξεις από τις ολλανδικές εκλογές, που πιθανόν να έχουν βαρύτητα στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί οι προσδοκίες για σημαντικές ανακοινώσεις από την συνεδρίαση της Fed, μετά τα υποτονικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Σήμερα στην αγορά της Νέας Υόρκης ανακοινώθηκε από το στατιστικό μέτωπο ότι ο δείκτης κλίματος μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε τον Αύγουστο στις ΗΠΑ.

Η ένωση National Federation of Independent Business ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αισιοδοξίας μικρών επιχειρήσεων αυξήθηκε 1,7 μονάδες στις 92,9 μονάδες.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ παρέμεινε πρακτικώς αμετάβλητο στα 42 δισ. δολ. τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το εμπορικό ισοζύγιο θα εμφανίσει έλλειμμα της τάξης των 44 δισ. δολαρίων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, ο τίτλος της Casey’s General Stores ανακοίνωσε αποτελέσματα οικονομικού α΄ τριμήνου, ενώ η McDonald’s θα ανακοινώσει αργότερα μεγέθη πωλήσεων Αυγούστου.

Πτώση για τον τίτλο της Apple μια μέρα πριν την κυκλοφορία του νέου iphone.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,02% χαμηλότερα στις 5.792 μονάδες, ο DAX έκλεισε με άνοδο 1,34% υψηλότερα στις 7.310 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,89% στις 3.537 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v