Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SNB: Διατηρεί την "οροφή" στα 1,20 φράγκα

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας δεσμεύθηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται το «πλαφόν» στο φράγκο με αγορές ξένων νομισμάτων «σε απεριόριστες ποσότητες», καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη.

SNB: Διατηρεί την οροφή στα 1,20 φράγκα
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας δεσμεύθηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται το «πλαφόν» στο φράγκο με αγορές ξένων νομισμάτων «σε απεριόριστες ποσότητες», καθώς παράλληλα υποβάθμισε τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό και την οικονομική ανάπτυξη.

Η Swiss National Bank ανακοίνωσε δια στόματος του διοικητή Thomas Jordan, ότι διατηρεί την «οροφή» στο εθνικό νόμισμα στην ισοτιμία των 1,20 φράγκων ανά ευρώ.

Στην τακτική συνεδρίαση στην Ζυρίχη, η SNB κράτησε επίσης σταθερό το επιτόκιο του ελβετικού φράγκου στο μηδέν. Η απόφαση ήταν ευρύτατα προεξοφλημένη στις αγορές.

Τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της SNB έχουν αυξηθεί 64% στα 418 δισ. φράγκα στο έτος μέχρι τον Αύγουστο, καθώς η τράπεζα αγοράζει ευρώ για να αποτρέψει μαζική ανατίμηση του φράγκου στο πλαίσιο της αναζήτησης «καταφυγίων» εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v