Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με Fed στο προσκήνιο

Κέρδη σημείωσε η Wall Street μετά την θετική απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για τον ESM αλλά και την προσδοκία ότι η Fed θα ανακοινώσει την Πέμπτη νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Κέρδη σημείωσε η Wall Street μετά την θετική απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για τον ESM αλλά και την προσδοκία ότι η Fed θα ανακοινώσει την Πέμπτη νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Η έγκριση της συμμετοχής της Γερμανίας στον ESM ήταν μια θετική απόφαση και χαροποίησε τους επενδυτές, εξηγούν αναλυτές της αγοράς, προβλέποντας ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα σημειώσει άνοδο έναντι του δολαρίου.

Το θετικό κλίμα συντήρησε και η αυξημένη φημολογία ότι η Fed θα ανακοινώσει την Πέμπτη ένα νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης (QE3) για την ενίσχυση της οικονομίας, καθώς και παράταση της δέσμευσης για χαμηλά επιτόκια έως το 2015.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,7% τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας άνοδο για πρώτη φορά σε πέντε μήνες.

Από τις εταιρίες κέρδη σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι Alcoa, Chevron, Cisco, Apple, General Electric, ενώ αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι 3Μ, Bank of America, Du Pont.

Εν τω μεταξύ το πετρέλαιο έκλεισε στα $97,01 ανά βαρέλι με απώλειες 0,2%, και υψηλό ημέρας στα $98,06 με τα αποθέματα αργού να αυξάνονται απροσδόκητα κατά +2 εκατ. βαρέλια. Ο χρυσός σημείωσε ανεπαίσθητη πτώση, στα $1733,70 ανά ουγκιά.

Σημειώνεται ότι η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφωνόταν αργά το βράδυ στα $1,29 ανά ευρώ

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε κέρδη 15%, στα 2,6 δολάρια ενώ το δικαίωμα της κέρδιζε 1,5%, στα 18,88 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 13.333 μονάδες με οριακά κέρδη 0,07%, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.114 μονάδες με άνοδο 0,32%. Στις 1.437 μονάδες ο S&P με άνοδο 0,24%. Σημειώνεται ότι ο Dow τερμάτισε τη Δευτέρα στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών και άνω.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,17% στις 5.782 μονάδες, ενώ ο DAX κέρδισε 0,46% στις 7.344 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,19% στις 3.544 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v