Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική συνεδρίαση στην Wall Street

Τα υποτονικά macro από Κίνα, Ευρώπη και Αμερική πιέζουν χαμηλότερα τους δείκτες της Wall Street, αν και οι γενικότερες προσδοκίες για παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζών περιορίζουν τις απώλειες.

Τα υποτονικά μακροοικονομικά στοιχεία από Κίνα, Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και οι γενικότερες προσδοκίες για παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών περιορίζουν τις απώλειες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 13.143 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,26% στις 1.410 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,38% χαμηλότερα στις 3.061 μονάδες.

Η Wall Street ανέκαμψε από τα χαμηλά της συνεδρίασης χθες κι έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, που δημιούργησε την αίσθηση ότι η Federal Reserve σύντομα θα προχωρήσει σε τρίτο κύκλο παροχής ρευστότητας, αν δεν βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες ικανοποιητικά.

Οι οικονομικοί δείκτες συνέχισαν να απογοητεύουν πάντως, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 372.000 νέοι άνεργοι σε σχέση με 368.000 στην προηγούμενη περίοδο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν περαιτέρω δυσοίωνες ενδείξεις και για άλλες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, με διολίσθηση των δεικτών ΡΜΙ μεταποίησης σε Κίνα και ευρωζώνη.

Αργότερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης flash της Markit για τον αμερικανικό PMI, πριν την αυριανή επίσημη ανακοίνωση του τελικού δείκτη για τις ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Hewlett-Packard βουλιάζει 5% μετά την ανακοίνωσε ότι γύρσε σε ζημίες στο γ΄ τρίμηνο.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Big Lots, η Hormel Foods και άλλες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex ενισχύεται 76 σεντς στα 98,02 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει σχεδόν 25 δολ. ανά ουγκιά στα 1.665 δολ.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται ελαφρώς στις 5.778 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,75% στις 6.965 μονάδες, και ο CAC 0,95% στις 3.429 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v