Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανάπαυση" στην Wall μετά το ανοδικό σερί

Μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, η Wall Street «ξεκουράζεται» αναζητώντας την επόμενη κατεύθυνση. Ρεκόρ για την Apple στα 660$. Απογοήτευσαν τις ευρωαγορές οι διαψεύσεις για την ΕΚΤ.

Μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο «αναπαύονται» αναζητώντας τις επόμενες «κατευθυντήριες γραμμές», που πιθανότατα θα προκύψουν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, όπου πραγματοποιούνται μια σειρά υψηλού επιπέδου συναντήσεις για την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 13.259 μονάδες, ο S&P κινείται 0,18% χαμηλότερα στις 1.416 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,21% στις 3.070 μονάδες.

Οι χαμένοι υπερτερούν των κερδισμένων σε αναλογία 2 προς 1 στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις πρωινές ώρες περί τα 163 εκατομμύρια μετοχές.

Η Wall Street έχει καταθέσει ένα «ήρεμο» καλοκαιρινό ράλι, με τον δείκτη Dow Jones Industrial να κλείνει με άνοδο επί έξι συνεχόμενες εβδομάδες. Από τις 6 Ιουλίου, το βαρόμετρο έχει εμφανίσει άνοδο 4%.

Οι αναλυτές αναμένουν να ακολουθήσει κάποια περίοδος σταθεροποίησης, με το επίκεντρο στραμμένο κυρίως στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αυτή την εβδομάδα ξεχωριστά με σειρά Ευρωπαίων, μεταξύ των οποίων η Angela Merkel και ο Francois Hollande, ενώ Merkel και Hollande έχει προγραμματιστεί επίσης να διεξάγουν συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ δέχτηκαν σήμερα μια ισχυρή θετική ώθηση από τις φήμες ότι η ΕΚΤ μελετά σχέδιο αγοράς κρατικών ομολόγων αν τα spreads μεταξύ των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας με την Γερμανία αυξηθούν πάνω από συγκεκριμένα επίπεδα

Τα κέρδη ανατράπηκαν όταν η γερμανική Bundesbank επανέλαβε την αντίθεσή της στα σχέδια αγορών ομολόγων, ενώ η ΕΚΤ δήλωσε ότι δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται οι κινήσεις της.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με μικρή πτώση στις 5.824 μονάδες, ο DAX με απώλειες ανεπαίσθητες στις 7.034 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε 0,22% χαμηλότερα στις 3.481 μονάδες.

Στην αμερικανική ήπειρο, αναμένονται επίσης με ενδιαφέρον τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, που θα δώσουν ενδείξεις για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας στην νομισματική πολιτική.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Aetna Inc. επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον εξαγοράς της Coventry Health Care (+9%),

Σε επίπεδο ρεκόρ εκτινάσσεται η τιμή της μετοχής της Apple, καθώς η αγορά τρέφει μεγάλες προσδοκίες για την εισαγωγή του νέου iPhone 5, που αναμένεται τον Σεπτέμβριο. Ο τίτλος ενισχύθηκε έως 1,9% στα 660 δολ. ανά μετοχή. Στο κλείσιμο της Παρασκευής, η Apple εκπροσωπούσε 4,73% του δείκτη S&P 500, με κεφαλαιοποίηση 607,54 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Lowe βουλιάζει 8,8% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου συνεχίζεται, με την Dell και την Hewlett-Packard να ανακοινώνουν μέσα στην εβδομάδα.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί ελαφρώς στα 95,90 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ του χρυσού κερδίζει 3 δολ. στα 1.623 δολ. ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v