Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειωμένη παροχή πετρελαίου Βορείου Θαλάσσης

Κοντά στα 114 δολ. ανά βαρέλι ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο, εξαιτίας της ¨σφιχτής» προσφοράς από την Βόρειο Θάλασσα, αλλά και της αυξημένης ζήτησης ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Μειωμένη παροχή πετρελαίου Βορείου Θαλάσσης
Κοντά στα 114 δολ. ανά βαρέλι ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου Brent στο Λονδίνο, εξαιτίας της "σφιχτής" προσφοράς από την Βόρειο Θάλασσα, ενόψει της διακοπής λόγω εργασιών συντήρησης μεγάλης βρετανικής πετρελαιοπηγής αλλά και της αυξημένης ζήτησης ενόψει του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εγκατάσταση της Βρετανίας στην Βόρειο Θάλασσα, η Buzzard, που συμβάλλει με το περισσότερο προϊόν στην παραγωγή της ποικιλίας Forties και παίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της τιμής του Brent, θα κλείσει τον επόμενο μήνα και δεν θα παράγει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Η παραγωγή από τις καίριες πετρελαιοπηγές της Βόρειας Θάλασσας υπολογίζεται ότι θα μειωθεί 17% τον Σεπτέμβριο, ανεβάζοντας την τιμή της ποικιλίας του αργού.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου ενισχύεται 20 σεντς στα 113,91 δολ. ανά βαρέλι αυτή την ώρα. Το ελαφρύ αργό των ΗΠΑ υποχωρεί 26 σεντς στα 95,75 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v