Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

De Guindos: Όχι άμεσο αίτημα για έκτακτη δόση

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis De Guindos απέκλεισε άμεσο αίτημα για την πρώτη δόση, αλλά εξήγησε ότι η κεντρική τράπεζα κάνει αποτίμηση της κατάστασης, που μπορεί να οδηγήσει σε αίτημα αργότερα.

De Guindos: Όχι άμεσο αίτημα για έκτακτη δόση
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis De Guindos απέκλεισε να κατατεθεί άμεσο αίτημα για την πρώτη δόση από το πρόγραμμα τραπεζικών διασώσεων.

Ωστόσο, εξήγησε ότι η κεντρική τράπεζα κάνει αποτίμηση της κατάστασης, που μπορεί να οδηγήσει σε αίτημα για έκτακτα κεφάλαια.

«Υπάρχουν διαθέσιμα κεφάλαια στην περίπτωση όπου μια τράπεζα αποφασιστεί ότι έχει ειδικές κεφαλαιακές ανάγκες πριν από τον Νοέμβριο», είπε ο υπουργός αναφερόμενος στα πρώτα 30 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από το σύνολο των 100 δισ. ευρώ.

Ο κ. de Guindos αναφέρθηκε επίσης στις αμφιβολίες όσον αφορά τις προνομιούχες μετοχές που έχουν πωληθεί σε ιδιώτες επενδυτές. Είπε ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει περιορισμούς στις πωλήσεις. Θα χρειαστεί γραπτή συγκατάθεση και σε ορισμένες περιπτώσεις ελάχιστη επένδυση 100.000 ευρώ.

Μίλησε επίσης για τις λεπτομέρειες νομοθετικού διατάγματος που αναμένεται να εγκριθεί την Παρασκευή. Είπε ότι ο νέος νόμος θα καθορίζει τις οδηγίες για τις πωλήσεις σύνθετων υβριδικών προϊόντων, τη ρύθμιση μιας «κακής» τράπεζας και τις νέες οδηγίες διαδικασιών του Ταμείου Ομαλής Αναδιοργάνωσης Τραπεζών, FROB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v