Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στασιμότητα στη Wall παρά τα θετικά macro

Ήπιες μεταβολές στη Wall, μετά τα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της Groupon. Στο 1,23 το ευρώ. Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη πάνω από 2% στη Μαδρίτη.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να μην αντιδρούν με ενθουσιασμό στα θετικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12% στις 13.266 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,08% στις 1.417 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,11% στις 3.066 μονάδες.

"Οι traders περιμένουν την έκθεση για να αποτιμήσουν αν θα υπάρξει συνέχεια στα καλύτερα αποτελέσματα του Ιουλίου για την απασχόληση και τις λιανικές πωλήσεις" ανέφερε αναλυτής του Marketwatch.

"Η ιδιωτική κατανάλωση είναι σίγουρα παράγοντας που δίνει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι αν υπάρξουν σημάδια βελτίωσης θα αντισταθμίσουν τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το δείκτης μεταποίησης Philly Fed την προηγούμενη εβδομάδα" πρόσθεσε.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Groupon πραγματοποιεί βουτιά μεγαλύτερη του 5% σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής από την Evercore Partners σε "underweight" και την μείωση της τιμής-στόχου στα 3 δολάρια από 6,50 δολάρια προηγουμένως.

Η μετοχή της Gap σημειώνει άνοδο 2,5% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά άνω του 9% καταγράφει η μετοχή της Marvell μετά από την ανακοίνωση προβλέψεων που ήταν χαμηλότερες των αναμενομένων.

Άνοδο 4,3% σημειώνει η μετοχή της Foot Locker, καθώς η παρασκευάστρια αθλητικών παπουτσιών ανακοίνωσε κέρδη που ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γιέν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου κυμαίνεται στο 1,23.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχωρεί διολισθαίνει στα 95,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ οριακή άνοδο σημειώνει ο χρυσός στα 1.620 δολάρια η ουγκιά.

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά ταμπλό. Στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει άνοδο 0,08% στις 5.839 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κινείται υψηλότερα 0,32% στις 7.018 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,07% στις 3.478 μονάδες.

Στη Μαδρίτη ο IBEX ενισχύεται 2,08% στις 7.572 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται ανοδικά 1,51% στις 15.156 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v