Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall κόντρα στις λιανικές πωλήσεις

Μικτά πρόσημα στη Wall παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. «Βουτιά» 26% για τη μετοχή της Groupon. Στήριξη στις ευρωαγορές από την ανάπτυξη στη Γερμανία.

Μικτά πρόσημα στη Wall κόντρα στα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ. «Βουτιά» 26% για τη μετοχή της Groupon. Στήριξη στις ευρωαγορές από την ανάπτυξη στη Γερμανία.

Αναλυτικά, η πρώτη αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ μετά από τέσσερις διαδοχικούς μήνες πτώσης, τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και κράτησαν σε θετικό έδαφος τους δείκτες στη Wall έως και λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Ωστόσο στο τέλος μόνο ο Dow κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 0,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2012, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση μόλις 0,3%.

Αντίστοιχα θετικά ήταν και τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού καθώς ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι εκτιμήσεων 0,2%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μπορεί το ΑΕΠ της Ευρωζώνης να συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους ωστόσο η μεγαλύτερη της αναμενόμενης ανάπτυξη στη Γερμανία και συγκεκριμένα κατά 0,3% ώθησε υψηλότερα τις ευρωαγορές.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Home Depot ενισχύθηκε 3% μετά την ανακοίνωση αύξησης 12% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Groupon μπορεί να ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο ωστόσο η υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για το επόμενο τρίμηνο, βύθισε την μετοχή κατά 26%.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Standard Chartered ήρθε σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης να πληρώσει 340 εκατ. δολάρια για το διακανονισμό των κατηγοριών για απόκρυψη συναλλαγών με το Ιράν.

Ο διακανονισμός επήλθε μια μόλις μέρα πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την διατήρηση της άδειας λειτουργίας από τη βρετανική τράπεζα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,6% στα 93,31 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,45% στα 1.605 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε οριακή άνοδο 0,1% στο 1,59 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 1% στα 17,98 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,02%, στις 13.172,14 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,01% στις 1.403,94 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,18% στις 3.016,98 μονάδες.

Τα καλά στοιχεία ανάπτυξης της Γερμανίας αλλά και οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η ΕΚΤ σύντομα θα παρέμβει δυναμικά στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ώθησαν υψηλότερα τις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,56% στις 5.865 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε κέρδη 0,94% στις 6.974 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε υψηλότερα 0,70% στις 3.450 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης ενισχύθηκε 0,78% στις 7.125 μονάδες και ο MIB του Μιλάνου έκλεισε με άνοδο 0,85% στις 14.625 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v