Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο παρά πέντε στη Wall Street

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall μετά τα νέα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τους Dow, S&P. Εβδομαδιαία κέρδη 2% για πετρέλαιο και 1% για χρυσό.

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall μετά τα νέα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα. Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τους Dow και S&P. Εβδομαδιαία κέρδη 2% για πετρέλαιο και 1% για χρυσό.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall Street λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης με τους επενδυτές για δεύτερη διαδοχική ημέρα να αγνοούν τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στην Κίνα.

Αναλυτικά, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος διεθνώς βρέθηκαν τα απογοητευτικά στοιχεία εμπορικού ισοζυγίου που ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα καθώς το εμπορικό πλεόνασμα συρρικνώθηκε τον Ιούλιο, συνέπεια της αύξησης μόλις κατά 1% των εξαγωγών σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο οι κινεζικές εξαγωγές είχαν σημειώσει αύξηση κατά 11,3%.

Αντίστοιχα στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εισαγωγών μειώθηκε κατά 0,6% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 2,4% τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας της μείωσης των τιμών πετρελαίου τη συγκεκριμένη περίοδο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της J.C. Penny Co. υποχώρησε 1% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έδειξαν καθαρές ζημίες 147 εκατ. δολ. στο τρίμηνο.

Η μετοχή της Manchester United, ενισχύθηκε ανεπαίσθητα στο χρηματιστηριακό ντεμπούτο της στο NYSE.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,7% στα 92,72 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,2% στα 1.623 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 0,5% στο 1,64 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 3% στα 17,77 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,32%, στις 13.207,95 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,22% στις 1.405,86 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,07% στις 3.020,86 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία κινήθηκαν χαμηλότερα, μετά τα νέα στατιστικά μεγέθη από την Κίνα που προστέθηκαν στο «μπαράζ» ανακοινώσεων που δείχνουν επιβράδυνση στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αναδυόμενη οικονομία.

Αναλυτικά, στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08% στις 5.847 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με πτώση 0,29% στις 6.945 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα 0,61% στις 3.436 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 που είχε ενισχυθεί επί πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις μέχρι χθες, υποχώρησε σήμερα 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v