Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρώπη προβλημάτισε τη Wall Street

Οριακές απώλειες στη Wall Street, ενώ οι ευρωπαϊκές εξελίξεις βρίσκονται στο προσκήνιο. Νέο ιστορικό υψηλό για την Apple στα 664 δολ. Μικτά τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οριακές απώλειες στη Wall Street, ενώ οι ευρωπαϊκές εξελίξεις βρίσκονται στο προσκήνιο. Νέο ιστορικό υψηλό για την Apple στα 664 δολ. Μικτά τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ. Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι πληροφορίες ότι η ΕΚΤ μελετά την εφαρμογή σχεδίου, βάσει του οποίου θα προχωρά στην αγορά ομολόγων κρατών-μελών της ευρωζώνης όταν τα spreads θα ξεπερνούν ένα προκαθορισμένο επίπεδο σε σχέση με τα ομόλογα της Γερμανίας, στήριξαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στις χρηματιστηριακές αγορές (κυρίως στις ευρωπαϊκές), έως ότου η Bundesbank δημοσιοποίησε την αντίθεσή της σε κάθε παρέμβαση στην αγορά ομολόγων.

Συνεπεία τούτου και απουσία σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ, η Wall άνοιξε και κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με μικρές απώλειες.

Από πλευράς δεικτών, στη Wall σημειώνεται ότι ο Dow και ο S&P την Παρασκευή συμπλήρωσαν 6 διαδοχικές εβδομάδες ανόδου επιτυγχάνοντας το μακροβιότερο σερί κερδών από τις αρχές του 2011, με τον S&P να προσεγγίζει υψηλό 4 ετών.

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η μετοχή της Apple εν αναμονή της παρουσίασης του νέου iPhone 5 τον Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκε 2,6% στα 664 δολάρια. Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση της Apple είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των εισηγμένων σε Dow και S&P.

Αντίστοιχα, τερμάτισε το πτωτικό σερί της εισηγμένης Facebook με τη μετοχή να σημειώνει άνοδο 4,5% οριακά κάτω από τα 20 δολ.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις εκδηλώθηκαν για τη μετοχή της Lowe’s Co. (-8%) μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β’ τριμήνου αλλά και την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας 2012 από τη διοίκηση.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,2% στα 95,88 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,25% στα 1.623 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε οριακές απώλειες 0,1% στο 1,65 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 3,2% στα 18,38 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,03%, στις 13.271,64 μονάδες, ο S&P αμετάβλητος στις 1.418,12 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,01% στις 3.076,21 μονάδες.

Στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με μικρή πτώση 0,17% στις 5.824 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με απώλειες 0,10% στις 7.034 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε 0,22% χαμηλότερα στις 3.481 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v