Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall Street με ελπίδες για την Ευρώπη

Με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν ισχνοί, οι ελπίδες δυναμικής αντίδρασης της ΕΚΤ στην κρίση χρεών της ευρωζώνης επαρκούν για να ωθήσουν τις ευρωαγορές και την Wall Street σε νέα υψηλά. Ανοδικά κινείται και το ευρώ.

Οι ελπίδες ότι η ΕΚΤ θα παρέμβει για να εκτονωθεί η κρίση χρεών στην ευρωζώνη στηρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε νέα υψηλά 13 μηνών και την Wall Street σε νέα «κρούση» στο υψηλό 4ετίας.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον της Ελλάδας μεσα στην εβδομάδα και τα σχέδια της ΕΚΤ για την μείωση του κόστους δανεισμού των περιφερειακών οικονομιών, θα θέσουν υπό έλεγχο την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 13,290 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 1.423 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,45% στις 3.090 μονάδες.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,22% στις 5.837 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,39% στις 7.062 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,52% στις 3.498 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες πρακτικώς αμετάβλητη, έχοντας εμφανίσει ανοδικό σερί έξι εβδομάδων στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν πολύ ρηχοί και κατευθύνουν συγκριτικά εύκολα τις τάσεις των αγορών και οι αναλυτές τονίζουν ότι οι όγκοι δεν θα επανέλθουν σε επαρκή επίπεδα αν δεν παρουσιάσει ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi ένα δυναμικό σχέδιο για την κρίση.

Εν τω μεταξύ, η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου πλησιάζει στο τέλος, αλλά ακόμη μεγάλες εταιρίες κοινοποιούν τα κέρδη τους.

Μεταξύ αυτών σήμερα η Best Buy Co. και η Barnes & Noble.

Η Urban Outfitters κερδίζει 17% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν της προσδοκίες.

Η μετοχή του Facebook υποχωρεί και σήμερα, περίπου 1%, καθώς αποκαλύφθηκε πώληση μεγάλου πακέτου μετοχών από insider.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex ενισχύεται 62 σεντς στα 96,59 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός αλλάζει χέρια στα 1.626 δολ. ανά ουγκιά με κέρδη 3,3 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v