Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Προβλέπει πτώση 20-25% στον S&P

O S&P θα υποχωρήσει 20-25% τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τον αναλυτή της Nomura, Bob Janjuah.

Nomura: Προβλέπει πτώση 20-25% στον S&P
O S&P θα υποχωρήσει 20-25% τους επόμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τον αναλυτή της Nomura, Bob Janjuah.

Σε πρόσφατη ανάλυση του, που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη, η μακροπρόθεσμη «αρκούδα» υποστηρίζει ότι επενδυτές θα μπουν σε φάση «μη ανάληψης ρίσκου» μέχρι να τελειώσουν οι αμερικανικές εκλογές.

«Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε, και το ίδιο πίστευα τον Απρίλιο και τον Ιούνιο είναι να προετοιμαστούμε για μια σοβαρή περίοδο «αποφυγής ρίσκου» μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου, περίοδο που εκτιμώ ότι ο S&P θα υποχωρήσει, ας πούμε από τις 1.400 μονάδες κατά 20-25% και να τελεί υπό διαπραγμάτευση στα χαμηλά του 2011».

Ο Janjuah περιμένει το δολάριο να είναι ο μεγάλος κερδισμένος αν, όπως προβλέπει, ο S&P βουτήξει απότομα. «Αυτή η σοβαρή φάση «αποφυγής ρίσκου» θα κάνει κατά τη γνώμη μου ‘ταύρο’ το δολάριο αλλά και τα κρατικά ομόλογα», υποστηρίζει και σημειώνει ότι το γερμανικό, το αμερικανικό και το βρετανικό 10ετές μπορεί να φτάσουν να έχουν επιτόκιο μόλις 1%.

Οσοι ελπίζουν σε ένα μεγάλο μπαζούκα από την FED ή την ΕΚΤ θα απογοητευτούν, υποστηρίζει. «Περιμένω ο Bernanke να απογοητεύσει τις αγορές την επόμενη εβδομάδα και είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα οι αγορές θα ανακαλύψουν ότι η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊοι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν όσα υποσχέθηκαν», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v