Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη πτωτική συνεδρίαση στην Wall Street

Αρνητικά πρόσημα επί 2η συνεδρίαση επικρατούν στην Wall, μετά τα δυσμενή εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία. Πρόσκαιρη η θετική επίδραση των εγχώριων στατιστικών. Τον ευρω-μαραθώνιο συνομιλιών παρακολουθούν οι επενδυτές.

Αρνητικά πρόσημα επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα δυσμενή εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία καταδεικνύουν τις αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας και η Ελλάδα ζητεί περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει την κρίση χρεών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 13.153 μονάδες, ο S&P κινείται 0,22% χαμηλότερα στις 1.410 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,07% στις 3.066 μονάδες.

Για κάθε δύο μετοχές που ενισχύονται σχεδόν πέντε υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου 175 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια στις πρωινές συναλλαγές. Ο σύνθετος όγκος συναλλαγών, μαζί με τις συναλλαγές στον Nasdaq ανέρχεται στο 1,1 δισ. μετοχές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, που έδειξαν ανατροπή του εμπορικού ισοζυγίου με έλλειμμα τον Ιούλιο, καθώς βούλιαξαν οι εξαγωγές.

Ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης παρέμεινε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη διεξάγεται μαραθώνιος επαφών με τον Jean-Claude Juncker, πρόεδρο του Eurogroup να συναντά σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό και την συνάντηση Merkel – Hollande αύριο.

Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve θα κοινοποιήσει σήμερα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Αυγούστου, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις για τυχόν περαιτέρω μέτρα στήριξης της ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα.

Τα στατιστικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν ευνοϊκά αλλά κατόρθωσαν να προσφέρουν παροδική μόνο στήριξη στους δείκτες. Ανακοινώθηκε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 2,3% τον Ιούλιο στο μέγεθος των 4,47 εκατομμυρίων (στο 12μηνο) σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, η μετοχή της Dell υποχωρεί 7,2% μετά την υποβάθμιση τους στόχου ετήσιων κερδών κατά 20%.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η ανταγωνιστικής της Hewlett-Packard Co. που υποχωρεί 2,4%.

Η Sunrise Senior Living αντιδρά με εκτίναξη 60% στην ανακοίνωση της συμφωνίας εξαγοράς από την Health Care REIT.

Η Toll Brothers ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ΄ τριμήνου 46%.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE εκλεισε με πτώση 1,42% στις 5.774 μονάδες, ο DAX 1,01% χαμηλότερα στις 7.018 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρησε 1,47% στις 3.462 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex κερδίζει 0,44% στα 97,26 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί ανεπαίσθητα στα 1.643 δολ. ανά ουγκιά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v