Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση κερδών 35% για την BHP Billiton

Η μείωση στις τιμές των εμπορευμάτων πλήττει και τα αποτελέσματα της BHP Billiton. Μείωση κερδών κατά 35% στο τρίμηνο. Ανακοίνωσε ότι αναβάλει την επέκταση του Ολυμπιακού Φράγματος από όπου εξάγει χαλκό και ουράνιο

Μείωση κερδών 35% για την BHP Billiton
Μείωση κερδών κατά 35% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο για το δεύτερο τρίμηνο του έτους κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης των τιμών. Συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 15,4 δισ. δολ. από 23,6 δισ. δολ. πριν από ένα χρόνο. Ακόμη κι έτσι όμως, τα αποτελέσματα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg – προέβλεπαν κέρδη στα 14,6 δισ. δολ.

Η BHP Billiton ανακοίνωσε παράλληλα ότι αναβάλει την επέκταση του Ολυμπιακού Φράγματος στην Αυστραλία από όπου εξάγει χαλκό και ουράνιο λέγοντας ότι θα αναζητήσει λύση χαμηλότερου κόστους.

Επισημαίνεται ότι εκτός από την BHP, τόσο η Rio Tinto όσο και η Xstrata αντιμετωπίζουν θέμα μείωσης κερδοφορίας καθώς μειώνονται οι τιμές των εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα αυξάνεται το κόστος παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v