Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Wall λόγω Ιαπωνίας και Ευρώπης

Πτωτικά πρόσημα επικρατούν στην Wall, μετά τα δυσοίωνα εμπορικά μεγέθη από την Ιαπωνία και την έναρξη του μαραθωνίου επαφών για την κρίση χρεών της ευρωζώνης. Αναμένονται τα πρακτικά της Fed. Πιέζεται η Dell.

Πτωτικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα αρνητικά εμπορικά στοιχεία από την Ιαπωνία καταδεικνύουν τις αδυναμίες της παγκόσμιας οικονομίας και η Ελλάδα ζητεί περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει την κρίση χρεών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 13.178 μονάδες, ο S&P κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 1.410 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,32% στις 3.057 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια διολίσθησαν μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία, που έδειξαν ανατροπή του εμπορικού ισοζυγίου με έλλειμμα τον Ιούλιο, καθώς βούλιαξαν οι εξαγωγές.

Εν τω μεταξύ στην Ευρώπη διεξάγεται μαραθώνιος επαφών με τον Jean-Claude Juncker, πρόεδρο του Eurogroup να συναντά σήμερα τον Έλληνα πρωθυπουργό και την συνάντηση Merkel – Hollande αύριο.

Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve θα κοινοποιήσει σήμερα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Αυγούστου, από την οποία οι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις για τυχόν περαιτέρω μέτρα στήριξης της ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα.

Κατά τα λοιπά στην Wall Street, η μετοχή της Dell υποχωρεί 5% μετά την υποβάθμιση τους στόχου ετήσιων κερδών κατά 20%.

Η Sunrise Senior Living ανακοίνωσε την συμφωνία εξαγοράς της Health Care REIT.

Η Toll Brothers ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ΄ τριμήνου 46%.

Αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης η Hewlett-Packard Co.

Στις ευρωαγορές ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,09% στις 5.794 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,74% στις 7.037 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,68% στις 3.490 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου στο Nymex υποχωρεί 25 σεντς στα 96,6 δολ. ανά βαρέλι. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 1,3 δολ. στα 1.641 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v