Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε τη μάχη για υψηλό 4 ετών ο S&P

Απώλειες στη Wall Street κόντρα στις προσδοκίες για επικείμενες δυναμικές παρεμβάσεις των Κεντρικών Τραπεζών στις αγορές. Σε χαμηλό 9 ετών η μετοχή της Best Buy. Πτώση για Apple. Άνοδος για πετρέλαιο.

Απώλειες στη Wall Street κόντρα στις προσδοκίες για επικείμενες δυναμικές παρεμβάσεις των Κεντρικών Τραπεζών στις αγορές. Σε χαμηλό 9 ετών η μετοχή της Best Buy. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι προσδοκίες ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες σύντομα θα προχωρήσουν σε δυναμικές παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, δεν κατάφεραν τελικά να κρατήσουν σε θετικό πρόσημο τους δείκτες της Wall και να οδηγήσουν τον S&P σε υψηλό 4 ετών.

Συγκεκριμένα το επενδυτικό ενδιαφέρον βρίσκεται πλέον επικεντρωμένο σε ενδεχόμενες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα στηρίξουν τα ομόλογα των περιφερειακών κρατών μελών της Ευρωζώνης αλλά και στις επικείμενες συναντήσεις ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P έχει ενισχυθεί 11% από την 1η Ιουνίου 2012 με αφορμή τόσο τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ όσο και τις φήμες για ενδεχόμενη δυναμική παρέμβαση των Κεντρικών Τραπεζών στις αγορές προκειμένου να τονωθεί η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα.

Ενδεικτική της αισιοδοξίας που επικράτησε στις αγορές (κέρδη στις ευρωαγορές και άνοδος στη Wall έως το μέσο της συνεδρίασης) αποτέλεσε η 6η διαδοχική ημέρα υποχώρησης των αποδόσεων των 2ετών ισπανικών ομολόγων μετά την επιτυχή δημοπρασία 12μηνων και 18μηνων εντόκων γραμματίων της τάξεως των 4,5 δισ. ευρώ.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Facebook επανήλθε σε πτωτικό κανάλι –μετά την άνοδο της Δευτέρας κατά 4%- σημειώνοντας πτώση 1% εξαιτίας της δημοσιοποίησης πώλησης μεγάλου πακέτου μετοχών από insider.

Αντίστοιχα και η μετοχή της Apple υποχώρησε σήμερα 1% μετά το νέο ιστορικό υψηλό που έπιασε την Δευτέρα, στα 664 δολ.

Παράλληλα, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Best Buy καθώς τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά 91%, με την μετοχή να σημειώνει βουτιά 6%, σε χαμηλό 9 ετών.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά 0,7% στα 96,65 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,1% στα 1.642 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε άνοδο 0,6% στο 1,66 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 0,1% στα 18,32 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,51%, στις 13.203,50 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,35% στις 1.413,18 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,29% στις 3.067,26 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 5.858 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,79% στις 7.089 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,94% στις 3.513 μονάδες.

Το ιταλικό χρηματιστήριο επέστρεψε σε θετικά επίπεδα για το έτος, χάρη στο ράλι των τραπεζικών μετοχών. Ο ΜΙΒ έκλεισε με άνοδο 2,4% στις 15.330 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v