Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα ΗΠΑ και στην Commerzbank για το Ιράν

Και η γερμανική τράπεζα Commerzbank βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών με την κατηγορία της παραβίασης του εμπάργκο κατά του Ιράν, που ήδη έχει κοστίσει πολύ μεγάλο πρόστιμο στην Standard Chartered.

Ερευνα ΗΠΑ και στην Commerzbank για το Ιράν
Και η γερμανική τράπεζα Commerzbank βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών με την κατηγορία της παραβίασης του εμπάργκο κατά του Ιράν, μια κατηγορία που ήδη έχει κοστίσει πολύ μεγάλο πρόστιμο στην τράπεζα Standard Chartered.

Νωρίτερα σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει προστεθεί ήδηκαι η Royal Bank of Scotland, η οποία ερευνάται επίσης από τις Αρχές για το ξεχωριστό σκάνδαλο του επιτοκίου Libor.

Στην περίπτωση της Commerzbank, που ανήκει κατά 25% στο γερμανικό κράτος, οι αμερικανικές αρχές ερευνούν κατά πόσον οι συναλλαγές της τράπεζας με το Ιράν, αλλά και το Σουδάν, την Μιανμάρ, την Βόρειο Κορέα και την Κούβα, παραβιάζουν τα αμερικανικά εμπάργκο.

Η Commerzbank επανέλαβε ότι δεν έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές με την Τεχεράνη μετά το 2007 και ότι είναι πολύ νωρίς για να υπολογιστούν οι οικονομικές συνέπειες της αμερικανικής έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v