Σε θετικό έδαφος ”έκλεισε” η Wall

Σε θετικό έδαφος ”έκλεισαν” οι βασικοί δείκτες στην αγορά της Wall Street, αγνοώντας τις αρνητικές προειδοποιήσεις από τεχνολογικές εταιρίες και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, που επισκίασαν τις υποσχέσεις του προέδρου Μπους για τη μη αύξηση της φορολογίας. Απώλειες σημείωσε η Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος ”έκλεισαν” οι βασικοί δείκτες στην αγορά της Wall Street, αγνοώντας τις αρνητικές προειδοποιήσεις από τεχνολογικές εταιρίες και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, που επισκίασαν τις υποσχέσεις του προέδρου Μπους για τη μη αύξηση της φορολογίας. Απώλειες σημείωσε η Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας διαμορφώθηκαν σε 357.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, έναντι 349.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμήσεων της αγοράς για υποχώρηση στις 335.000 αιτήσεις.

Εξάλλου, οι εταιρίες Xilinx και Altera περιέγραψαν μια ζοφερή εικόνα για τις πωλήσεις του κλάδου, αναφέροντας πως τα έσοδά τους θα μειωθούν κατά το ήμισυ στο τέταρτο τρίμηνο λόγω μειωμένης ζήτησης. Η Xilinx περιόρισε τις απώλειές της στο 2%, ενώ αντίθετα η Altera δεν κατάφερε να ανακάμψει (-8%).

Όπως αναφέρει η Merrill Lynch, ”οι εκτιμήσεις της Altera για το τέταρτο τρίμηνο θέτουν σοβαρότατα ερωτηματικά για το σενάριο της διόρθωσης ενός μόνο τριμήνου που ταλανίζει τις τιμές των μετοχών ημιαγωγών”.

Στήριξη στην ευρύτερη αγορά προσέδωσαν εν μέρει και οι δηλώσεις του προέδρου Μπους, ότι η κυβέρνησή του δεν θα προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας.

Απώλειες κατέγραψε η μετοχή της American Express, καθώς η UBS υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε Neutral από Buy.

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε η Procter & Gamble καθώς επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου χρήσης.

Η μετοχή της Ciena Corp, της εταιρίας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ενισχύθηκε πλέον του 21%, καθώς ανακοίνωσε πως προσδοκά ενίσχυση εσόδων της τάξεως του 7-10% στο τέταρτο τρίμηνο.

Ανοδική κίνηση εμφανίζεται και στην τιμή της μετοχής της Nortel Networks μετά από αναβάθμιση της εταιρίας από την Friedman, Billings, Ramsey σε ”outperform” από ”market perform”, μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Smith Barney Citigroup αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Time Warner σε ”buy” από ”hold” ενισχύοντας την τιμή-στόχο σε 22 δολ. από 19 δολ. Η μετοχή της ενισχύθηκε 1,5%.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,05 δολάρια με απώλειες 0,98%, πτώση 0,49% κατέγραψε ο ΟΤΕ στα 8,09 δολάρια και η 3Ε υποχώρησε 0,91% στα 25,12 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.552 μονάδες με κέρδη 0,56%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,14% στις 2.129 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,54%, στις 1.189 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,45% στις 4682,9 μονάδες, ο CAC 40 υποχώρησε 1,21% στις 3747,46 μονάδες και ο Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4150,41 μονάδες με σημαντικές απώλειες 1,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v