Ισχυρές ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στη διάρκεια της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηρικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού έδωσε το έναυσμα για ρευστοποιήσεις στις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Κέρδη κατέγραψε η Ευρώπη.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στη διάρκεια της συνεδρίασης οι βασικοί χρηματιστηρικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού έδωσε το έναυσμα για ρευστοποιήσεις στις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου. Κέρδη κατέγραψε η Ευρώπη.

Η τιμή του πετρελαίου στο ενεργό συμβόλαιο future στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησε στα 41,42 δολ. το βαρέλι καθώς οι διαταραχές στην προσφερόμενη ποσότητα αποκαθίστανται σταδιακά και ο καιρός παραμένει ήπιος στις ΗΠΑ μειώνοντας τις ανάγκες πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων ευθυγραμμίσθηκε με τον ρυθμό αύξησης του κόστους εργασίας στο τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, και τα δυο μεγέθη ενισχύθηκαν κατά 1,8%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα της New York Times, η Johnson & Johnson βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Guidant (+5%), έναντι τιμήματος μεγαλύτερου των 24 δισ. δολ., γεγονός που εκτινάσσει την τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρίας πλέον του 7%. Εάν ολοκληρωθεί, θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στις ΗΠΑ εφέτος.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η DaVita επιβεβαίωσε τη συμφωνία εξαγοράς της Gambro Healthcare, έναντι 3,05 δισ. δολ. Στην έντονη φημολογία για κλείσιμο της συμφωνίας, εκτινάχθηκαν οι τιμές των μετοχών των δυο εταιριών, κατά 10% και 17% αντίστοιχα.

Θετική υποδοχή επεφύλαξαν οι Αμερικανοί επενδυτές στο τετραετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Colgate-Palmolive που προβλέπει την περικοπή του 12% του εργατικού της δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατά 4% υποχώρησε η Advanced Micro Devices, καθώς τόσο η Wells Fargo Securities όσο και η Deutsche Securities, υποβάθμισαν τη σύστασή τους για τη μετοχή της εταιρίας.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 6,02 δολάρια με απώλειες 2,75%, κέρδη 1,22% σημείωσε ο ΟΤΕ στα 8,28 δολάρια και η 3Ε κινήθηκε χαμηλότερα κατά 1,71% στα 25,29 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10440,58 μονάδες με απώλειες 1,01%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε πτωτικά κατά 1,70%, στις 2114,65 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,11% στις 1177,07 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,12% στις 4728,7 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,53% στις 3787,45 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4212,62 μονάδες με κέρδη 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v