Νευρικό άνοιγμα στη Wall Street

Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος προκαλεί η υποχώρηση του πετρελαίου στα 42,60 δολ. το βαρέλι και η κινητικότητα στις εξαγορές, κάτι ωστόσο που δεν αποτυπώνεται στους δείκτες στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Βελτίωση του επενδυτικού κλίματος προκαλεί η υποχώρηση του πετρελαίου στα 42,60 δολ. το βαρέλι και η κινητικότητα στις εξαγορές, κάτι ωστόσο που δεν αποτυπώνεται στους δείκτες στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Η τιμή του πετρελαίου στο ενεργό συμβόλαιο future στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχωρεί στα 42,55 δολ. το βαρέλι καθώς οι διαταραχές στην προσφερόμενη ποσότητα αποκαθίστανται σταδιακά και ο καιρός παραμένει ήπιος στις ΗΠΑ μειώνοντας τις ανάγκες πετρελαίου θέρμανσης.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, ο ρυθμός αύξησης της παραγωγικότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων ευθυγραμμίσθηκε με τον ρυθμό αύξησης του κόστους εργασίας στο τρίτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, και τα δυο μεγέθη ενισχύθηκαν κατά 1,8%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα της New York Times, η Johnson & Johnson βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Guidant, έναντι τιμήματος μεγαλύτερου των 24 δισ. δολ., γεγονός που εκτινάσσει την τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρίας πλέον του 7%. Εάν ολοκληρωθεί, θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγορά στις ΗΠΑ εφέτος.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η DaVita επιβεβαίωσε τη συμφωνία εξαγοράς της Gambro Healthcare, έναντι 3,05 δισ. δολ. Στην χθεσινή έντονη φημολογία για κλείσιμο της συμφωνίας, εκτινάχθηκαν οι τιμές των μετοχών των δυο εταιριών, κατά 10% και 17% αντίστοιχα.

Θετική υποδοχή αναμένεται να επιφυλάξουν και οι αμερικανοί επενδυτές στο τετραετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Colgate-Palmolive που προβλέπει την περικοπή του 12% του εργατικού της δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.531,05 μονάδες με απώλειες 0,15%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,03%, στις 2.151,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,11%, στις 1.189,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,25% στις 4.734,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,70% στις 3.793,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.215,28 μονάδες με κέρδη 0,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v