Credit Suisse Group: Συγχωνεύει CSFB στις τράπεζες

Η Credit Suisse Group θα συγχωνεύσει την CSFB με τις τραπεζικές επιχειρήσεις στην επόμενη διετία, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κερδοφορία της χρηματιστηριακής μονάδας, που υπολείπεται των ανταγωνιστών στην Wall Street.

Credit Suisse Group: Συγχωνεύει CSFB στις τράπεζες
Η Credit Suisse Group ανακοίνωσε θα συγχωνεύσει την χρηματιστηριακή μονάδα της Credit Suisse First Boston με τις τραπεζικές επιχειρήσεις στην επόμενη διετία, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κερδοφορία της, που υπολείπεται των ανταγωνιστών στην Wall Street.

Στόχος της αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, είναι η αύξηση των καθαρών κερδών της CSFB στα 3 δισ. ελβετικά φράγκα μέχρι το 2007.

Επιπλέον η Credit Suisse θα θέσει προς πώληση μετοχές της Winterthur, αφού δεν κατόρθωσε να βρει αγοραστή για την ασφαλιστική μονάδα της.

Στις αλλαγές που ανακοίνωσε η Credit Suisse περιλαμβάνεται μεγαλυτερη επικέντρωση στα εμπορεύματα καθώς επίσης και ”ενοποίηση” των επιχειρήσεων αγορών κεφαλαίου της CSFB.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Credit Suisse πρέπει να μειώσει το ετήσιο κόστος της CSFB κατά 1,7 δισ. φράγκα για να ”φτάσει” τους ανταγωνιστές της στην Wall Street.

Τα έξοδα της CSFB μέχρι σήμερα στο 2004 αντιστοιχούν σε 86 σεντς ανά δολάρια εσόδων, σε σύγκριση με 69 σεντς της Goldman Sachs και 70 σεντς της Lehman Brothers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v